Πήρε πίσω την πρόταση μομφής ο Κ. Μητσοτάκης

Αλλαγή πλεύσης για τη ΝΔ: Η Πειραιώς φαίνεται ότι τελικά δεν θα καταθέσει πρόταση δυσπιστίας στην κυβέρνηση για τη συμφωνία των Πρεσπών. Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Καθημερινή», αλλά και άλλων φιλικών στην αξιωματική αντιπολίτευση ΜΜΕ, ο Κυρ. απέρριψε τη συγκεκριμένη εισήγηση συνεργατών του, από την οποία προέκυψαν και τα τελευταία δημοσιεύματα που θεωρούσαν μάλιστα ως «κλειδωμένη» μια τέτοια επιλογή.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο πρόεδρος της ΝΔ έκρινε πως το αποτέλεσμα μιας τέτοιας ψηφοφορίας θα ήταν ούτως ή άλλως προεξοφλημένο, μετά την ψήφο εμπιστοσύνης που έλαβε ο Αλέξης Τσίπρας την προηγούμενη εβδομάδα.

Κατόπιν τούτου, σχολιάζει η «Καθημερινή», η ΝΔ θα ρίξει το επόμενο διήμερο όλο το βάρος της στην ανάδειξη των επιχειρημάτων εναντίον της Συμφωνίας των Πρεσπών και «θα καλέσει όλους τους βουλευτές να συνειδητοποιήσουν τις ιστορικές τους ευθύνες». Εξάλλου, προσθέτει το ίδιο ρεπορτάζ,« οι εξελίξεις είναι τόσο απρόβλεπτες που το χαρτί της πρότασης δυσπιστίας μπορεί να αξιοποιηθεί από τη ΝΔ και μάλιστα σύντομα».

Είχε σηκώσει το γάντι η κυβέρνηση

Νωρίτερα, δημοσιογραφικές πληροφορίες ήθελαν την Πειραιώς να προετοιμάζεται να καταθέσει πρόταση μομφής με σαφή στόχονα παρατείνει τη συζήτηση για την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών και να «επιστρατευθούν» ξανά τα τάγματα εφόδου στο Σύνταγμα, σε περίπτωση νέου συλλαλητηρίου.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, προσερχόμενος χτες σε σύσκεψη κομματικών στελεχών με σκοπό τη στήριξη της υποψηφιότητας του Νίκου Ταχιάου στον Δήμο Θεσσαλονίκης ρωτήθηκε για τη στάση της κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή και ανέφερε πως “η Νέα Δημοκρατία θα προσέλθει στη συζήτηση αυτή συντεταγμένα, με νηφαλιότητα και αποφασιστικότητα θα εξηγήσεις τους Ελληνες πολίτες γιατί η Συνθήκη αυτή είναι μια κακή Συνθήκη και θα κάνει ό,τι μπορεί για να αποτρέψει την κύρωση της Συνθήκης των Πρεσπών στο ελληνικό κοινοβούλιο”.

«Η Νέα Δημοκρατία είναι αντίθετη στη Συμφωνία των Πρεσπών και θα κάνει ό,τι μπορεί για να αποτρέψει την κύρωσή της από τη Βουλή», τόνισε ο Τομεάρχης Εξωτερικών του κόμματος, Γιώργος Κουμουτσάκος.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή στον ΑΝΤ1, ο κ. Κουμουτσάκος άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο η ΝΔ να καταθέσει πρόταση μομφής κατά της κυβέρνηση, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «θα εξαντλήσει όλα τα μέσα που έχει στο οπλοστάσιό της».

«Δώρο» ενδεχόμενη πρόταση μομφής

«Είναι γνωστό πως ο κ. Μητσοτάκης είναι χορηγός της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού στο Κοινοβούλιο, αλλά ότι θα έκανε τέτοιο δώρο δεν μπορούσαμε να το φανταστούμε», τόνισε συνεργάτης του πρωθυπουργού κληθείς να σχολιάσει τις φήμες περί πρότασης μομφής από την αξιωματική αντιπολίτευση, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Όπως είπε ο ίδιος, «μία εβδομάδα μετά την ψήφο εμπιστοσύνης, μία δεύτερη νίκη της κυβερνητικής πλειοψηφίας και αυτή τη φορά με τους εναντίον ψηφίσαντες να είναι πολύ λιγότεροι από 148, είναι ό,τι καλύτερο θα μπορούσε να συμβεί» και πρόσθεσε: «Ανυπομονούμε».

Π. Σκουρλέτης: Υπεκφυγή τυχόν πρόταση μομφής από μια συζήτηση ουσίας για τη Συμφωνία των Πρεσπών

«Θεωρώ την πρόταση μομφής μια σπασμωδική κίνηση, που αποφεύγει τη συζήτηση και την αντιπαράθεση επί της ουσίας του μακεδονικού ζητήματος. Διότι όλο το προηγούμενο διάστημα και τώρα, η αξιωματική αντιπολίτευση έχει επιλέξει να κάνει πολιτική με διχαστικές κορώνες, με συνθήματα, με ανιστόρητες αναφορές, αποφεύγοντας μία συζήτηση νηφάλια, αλλά και την πρόσκληση – πρόκληση εκ μέρους του ίδιου του Πρωθυπουργού προς τον Κ. Μητσοτάκη, να κουβεντιάσουν οι δυο τους κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες, αναλυτικά επί του περιεχομένου της Συμφωνίας των Πρεσπών» ανέφερε ο γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα. «Επιλέγει να απευθυνθεί σε παρωχημένα εθνικολαϊκιστικά αντανακλαστικά ενός μέρους της κοινωνίας, στο θυμικό κάποιων άλλων, χωρίς να θέλει να κάνει μια υπεύθυνη συζήτηση. Εν πάση περιπτώσει, απλώς και μόνο θα χάσουμε – εάν τελικά γίνει – κάποια 24ωρα εντός της Βουλής χωρίς να προστεθεί τίποτα άλλο. Πρόκειται δηλαδή για μια γκρίνια χωρίς ουσιαστικό πολιτικό περιεχόμενο» συμπλήρωσε.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί