Η αποκάλυψη του Κων. Μητσοτάκη: Όταν ο “μακεδονομάχος” Σαμαράς δέχτηκε το όνομα σκέτη “Μακεδονία”! (βίντεο)

Χθες εμφανίστηκε στο συλλαλητήριο ως “εκλεκτός” διαμαρτυρόμενος για την “προδοσία” του Τσίπρα να δεχτεί την ονομασία “Βόρεια Μακεδονία”.

Ο “μέγας μακεδονομάχος”, ο αμετανόητος εφαρμοστής των ακραίων πολιτικών λιτότητας και εκχώρησης της εθνικής ανεξαρτησίας,την περίοδο 2012-2014, Αντώνης Σαμαράς, μας θέλει μάλλον με κοντή μνήμη. Γιατί ως υπουργός Εξωτερικών στην κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη ήταν εκείνος που δέχτηκε την ονομασία “Μακεδονία” για το νέο τότε κράτος των Σκοπίων. Και αυτή η κατηγορία δεν εξαπολύεται από κάποιον αντίπαλο, τον οποίο θα κατηγορήσει ότι θα “πάει μέχρι τέλους” ο πρώην πρωθυπουργός. Είχε διατυπωθεί από τον τότε πρωθυπουργό του, πατέρα του σημερινού αρχηγού της ΝΔ, τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη.

Το 1993, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης είχε αποκαλύψει από το βήμα της Βουλής ότι ο Αντώνης Σαμαράς, όταν ήταν υπουργός Εξωτερικών είχε δεχθεί στο συμβούλιο των υπουργών να αναφερθεί σκέτο το όνομα «Μακεδονία»…

Αδιάψευστος μάρτυρας το παρακάτω βίντεο, στο οποίο ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης αναφέρει από το βήμα της Βουλής:

«Πριν ξεκινήσει (σ.σ. ο Σαμαράς) από τις ΗΠΑ όπου είμαστε μαζί για να πάει στις Βρυξέλλες, του είπα να αντιταχθεί στην Γερμανία, εάν όμως δεν μπορέσεις να υποχωρήσεις να επιμείνεις στην άποψη της μη διάλυσης της Γιουγκοσλαβίας, κοίταξε -τώρα που έχει τόσο μεγάλη ανάγκη η Γερμανία – μπορείς να πετύχεις πλήρη ικανοποίηση των Ελληνικών θέσεων στο θέμα των Σκοπίων.

Και δεν το επέτυχε ο κ. Σαμαράς. Δεν τον κατηγορώ γιατί δεν το επέτυχε. Νέος ήταν, αδύνατος ήταν, αλλά ήταν ανάγκη από εκεί και πέρα να προχωρήσει εκεί που προχώρησε.

Και θα πω και κάτι άλλο ακόμα , δεν μου κάνει και πάρα πολύ εντύπωση γιατί δεν έδωσε την μάχη εκείνη, γιατί 12 μέρες πριν, στις 2 Δεκεμβρίου, στο ίδιο το συμβούλιο των υπουργών εξωτερικών, είχε δεχθεί κατά την συζήτηση του κανονισμού να αναφερθεί η δημοκρατία αυτή με σκέτο το όνομα Μακεδονία!

Κι είχε απλώς διατυπώσει επιφύλαξη, αλλά είχε δεχθεί να μπει στο κείμενο!»

Τον Αντώνη Σαμαρά δεν τον ξέχασαν οι οπαδοί της ΝΔ. Ενώ κορυφώνεται η προεκλογική περίοδος για τις εκλογές του 1993, ο κ. Μητσοτάκης κάνει την ομιλία του στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Το Βελλίδειο σείεται από τις ιαχές των οπαδών της Νέας Δημοκρατίας: «Αλήτη- προδότη – Σαμαρά».

Ατάραχος ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει την ομιλία του και εξηγεί ότι τα συμφέροντα έβαλαν τον Σαμαρά και έριξαν την κυβέρνηση.

Δείτε το βίντεο:

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί