Ο Παν. Μπρακουμάτσος ανέλαβε την εποπτεία της Εισαγγελίας Διαφθοράς

Την εποπτεία της Εισαγγελίας Διαφθοράς, η οποία χειρίζεται αυτή την εποχή σημαντικότατες υποθέσεις -μεταξύ των οποίων οι υποθέσεις Novartis, KEΕΛΠΝΟ και άλλες- ανέλαβε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Παναγιώτης Μπρακουμάτσος μετά την αντικατάσταση του αντεισαγγελέα Ιωάννη Αγγελή.

Ο Ιωάννης Αγγελής είχε αναλάβει σχετικά καθήκοντα πριν από τρεις μήνες, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες αντικαταστάθηκε από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου μετά από αναφορά που υπέβαλε ο ίδιος και στην οποία ζήτησε την αντικατάστασή του.

Η αναφορά Αγγελή διέψευδε δημοσίευμα του Τύπου, σύμφωνα με το οποίο σε συνάντηση στη Βιέννη τον περασμένο Νοέμβριο μεταξύ των Ελλήνων εισαγγελέων Διαφθοράς, στην οποία και ως εποπτεύων και ο ίδιος μετείχε, δόθηκαν στοιχεία για την υπόθεση της Novartis τα οποία αφορούσαν πρώην υπουργό από τους Αμερικανούς εισαγγελείς διαφθοράς και οι Έλληνες εισαγγελείς αρνήθηκαν να παραλάβουν με το επιχείρημα ότι ήταν προϊόντα υποκλοπής.

Το γεγονός αυτό έχει διαψεύσει και η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, ενώ η Εισαγγελέας του ανωτάτου δικαστηρίου Ξένη Δημητρίου, φέρεται να κατέβαλε προσπάθεια να παραμείνει ο Ιωάννης Αγγελής χωρίς ωστόσο να μπορέσει να τον μεταπείσει.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί