Και επίσημα Ινστιτούτο Πετρελαϊκής Έρευνας στην Κρήτη από το ΙΤΕ- Τη Δευτέρα οι ανακοινώσεις Σταθάκη- Φωτάκη

Η ίδρυση Ινστιτούτου Πετρελαϊκών Ερευνών στην Κρήτη από το ΙΤΕ, με τη συνεργασία του Πολυτεχνείου Κρήτης, αποφασίστηκε χθες από τη Βουλή, στο πλαίσιο του του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας.

Δείτε επίσης: Ινστιτούτο Πετρελαϊκής Έρευνας στην Κρήτη από το ΙΤΕ και το Πολυτεχνείο- Στη βουλή το νομοσχέδιο

Το Ινστιτούτο ιδρύεται στο χώρο του Πολυτεχνείου Κρήτης και φιλοδοξεί να αξιοποιεί τη γνώση τη γνώση, την εμπειρία και τις υποδομές στην επιστήμη του πετρελαίου που έχει ήδη αναπτυχθεί στα Χανιά. Η αξιοποίηση θα γίνει στο περιβάλλον του ΙΤΕ.

Η επίσημη ανακοίνωση της ίδρυσης θα γίνει τη Δευτέρα  21 Ιανουαρίου 2019, στις 15:00, στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου (Μεγάλο Αρσενάλι), στα Χανιά, από τον υπουργό Ενέργειας, Γιώργο Σταθάκη και τον αναπληρωτή υπουργό Έρευνας και Καινοτομίας, Κώστα Φωτάκη.

Η ίδρυση του νέου Ινστιτούτου είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας με τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας, με σκοπό την ανίχνευση και εκμετάλλευση κοιτασμάτων υδρογονανθράκων, καθώς και τη μελέτη των περιβαλλοντικών επιπτώσεων.

Στην εκδήλωση, η οποία διοργανώνεται από το ΙΤΕ και το Πολυτεχνείο Κρήτης, θα απευθύνει χαιρετισμό ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, καθώς επίσης ο αναπληρωτής υπουργός Έρευνας και Καινοτομίας, Κώστας Φωτάκης, καθώς και ο Περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης. Ακόμη, θα πραγματοποιήσουν ομιλίες ο πρόεδρος του ΔΣ του ΙΤΕ, Νεκτάριος Ταβερναράκης και ο πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης, Ευάγγελος Διαμαντόπουλος.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί