Ελλάδα: Ποινή φυλάκισης 12 μηνών και χρηματικό πρόστιμο σε 28χρονο που εγκατέλειψε τον σκύλο του

Σε φυλάκιση 12 μηνών και χρηματική ποινή καταδίκασε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου έναν 28χρονο από τη Βουλγαρία, που κρίθηκε ένοχος για εγκατάλειψη ζώου.

Ο νεαρός ήθελε να ταξιδέψει στην πατρίδα του και άφησε τον σκύλο του, ράτσας Ροτβάιλερ στο δρόμο, στις 25 Απριλίου 2018.

Το ζώο βρέθηκε να περιπλανιέται από τον ανάδοχο των αδέσποτων του Δήμου Βόλου, ο οποίος το πήγε στο δημοτικό καταφύγιο στις Γλαφυρές.

Ο κατηγορούμενος εκπροσωπήθηκε στο δικαστήριο μέσω πληρεξούσιου δικηγόρου, ο οποίος υποστήριξε πως ο πελάτης του δεν είχε καμία πρόθεση να εγκαταλείψει τον σκύλο, αλλά τον άφησε στο δρόμο γιατί δεν είχε πού αλλού να τον πάει, ενώ είναι τσιπαρισμένος. Ο συνήγορος εξέφρασε την επιθυμία του ιδιοκτήτη να πάρει πάλι πίσω το σκύλο από το καταφύγιο που τον φιλοξενεί.

Το Δικαστήριο δεν πείστηκε από τις αιτιάσεις του συνηγόρου του και καταδίκασε τον νεαρό σε ποινή φυλάκισης 12 μηνών με τριετή αναστολή και χρηματική ποινή 5.000 ευρώ, ενώ απέρριψε το αίτημα για την αναγνώριση του ελαφρυντικού των μη ταπεινών αιτίων. Του δόθηκε και το δικαίωμα για την άσκηση έφεσης.

 

Πηγή: magnesianews.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί