Το ΚΚΕ για την εγκατάσταση της 5ης ΤΟΜΥ στο Κέντρο Υγείας Ηρακλείου

Ανακοίνωση εξέδωσε το ΚΚΕ Ηρακλείου, με αφορμή την στέγαση της 5ης ΤΟΜΥ στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Υγείας Ηρακλείου.

Αναλυτικά, στην ανακοίνωση αναφέρεται:

Πλέον δεν προκαλεί εντύπωση η στάση των κυβερνητικών στελεχών της 7ης ΥΠΕ οι οποίοι λοιδορούν και επιτίθενται στους εργαζόμενους και τα σωματεία τους επειδή αντιδρούν στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης στον τομέα της υγείας. Φτάνουν δε στο σημείο να απειλούν και να απαιτούν από εργαζόμενους να πάρουν πίσω δημόσιες τοποθετήσεις τους.

Αφορμή για αυτά στάθηκε η απόφαση του υπουργείου για στέγαση της 5ης ΤΟΜΥ στις ήδη υποβαθμισμένες εγκαταστάσεις του Κέντρου Υγείας Ηρακλείου.

Οι ΤΟΜΥ που αποτελούν μνημονιακή δέσμευση είναι μία καρικατούρα πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας με ελάχιστο ειδικό ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και εξοπλισμό που στόχο έχουν τη μείωση της συνολικής κρατικής δαπάνης στην υγεία, αφού λειτουργούν ως κόφτες προς τα νοσοκομεία, τα φάρμακα και τις εξετάσεις. Οι 10 ΤΟΜΥ που έχει τώρα η Κρήτη δεν καλύπτουν ούτε το 8% του πληθυσμού.

Οι ελάχιστοι γιατροί των ΤΟΜΥ θα λειτουργήσουν ως “κόφτες” των ασθενών και των αναγκών τους, με υποτυπώδεις παροχές στο όριο των πετσοκομμένων προϋπολογισμών του κράτους και του ΕΟΠΥΥ, χωρίς εργαστήρια και ειδικό ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και με τους εργαζόμενους να δουλεύουν με ελαστικές σχέσεις εργασίας, με «πετσοκομμένα» δικαιώματα και μισθούς πείνας. Οι “υψηλού επιπέδου” υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας αντιστοιχούν το πολύ σε μια γρήγορη εξέταση και μια συνταγογράφηση για ένα μικρό μέρος του πληθυσμού.

Η κυβέρνηση υλοποιεί τις δεσμεύσεις της απέναντι στους εκμεταλλευτές του λαού, με μέτρα που επιδεινώνουν την υγεία και τους όρους παροχής της ιατροφαρμακευτικής του περίθαλψης. Διευρύνει το χάσμα ανάμεσα στις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες και στη δυνατότητα να αξιοποιούνται από το λαό οι τεράστιες δυνατότητες της επιστήμης, της τεχνολογίας και της παραγωγικότητας. Πετάει το μπαλάκι στην ατομική ευθύνη των ασθενών για να βρουν την υγειά τους πέραν αυτού του πενιχρού επιπέδου προσφερόμενων υπηρεσιών.

Τώρα πρέπει ο λαός να συγκρουστεί με τη λογική που τις πολιτικές και τα κόμματα που βλέπουν την υγεία, το φάρμακο σαν κόστος, να απορρίψει το σχεδιασμό της κυβέρνησης για την ΠΦΥ ως μέρος της ταξικής αντιλαϊκής πολιτικής και να διεκδικήσει την πλήρη ανάπτυξη ενός κρατικού και απολύτως δωρεάν συστήματος υγείας και ΠΦΥ, με Κέντρα Υγείας με πλήρη στελέχωση με γιατρούς όλων των ειδικοτήτων και οικογενειακούς γιατρούς, με υγειονομικούς όλων των κλάδων και σύγχρονο εξοπλισμό που να ικανοποιεί όλες τις ανάγκες των λαϊκών οικογενειών όλο το 24ωρο, όλες τις μέρες του χρόνου.

Να κατευθύνει την πάλη του στην προοπτική της ανάπτυξης που θα έχει κριτήριο την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών και στην Υγεία, θα αξιοποιεί την τεράστια πρόοδο της επιστήμης και της τεχνολογίας, τον πλούτο που ο ίδιος παράγει προς αυτήν την κατεύθυνση.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί