Ψήφο εμπιστοσύνης έλαβε η κυβέρνηση από 151 βουλευτές

Με 151 «ναι» κατά την ονομαστική ψηφοφορία που ολοκληρώθηκε το βράδυ της Τετάρτης, η Βουλή επανεπιβεβαίωσε την εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση.

Με την πρόσκληση του πρωθυπουργού προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη για debate σχετικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών, η οποία θα έρθει σύντομα στη Βουλή, αλλά και με την ανακοίνωση ότι η ρηματική διακοίνωση των Σκοπίων προς την Αθήνα διαλύει κάθε επιχείρημα (ή, καλύτερα, πρόσχημα) της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τα ζητήματα εθνότητας και γλώσσας, ολοκληρώθηκε η διήμερη συζήτηση στη Βουλή για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης. Η Βουλή ανανέωσε την εμπιστοσύνη της στην κυβέρνηση και η ΝΔ επιβεβαίωσε την μετατόπιση του πολιτικού λόγου της προς τα ακροδεξιά, ενώ ο επικεφαλής της δεν βρήκε ούτε μία λέξη για τις απειλές και το κλίμα τρομοκρατίας κατά βουλευτών (στο οποίο συμμετείχαν και «γαλάζια» στελέχη).

Κατά τη συζήτηση, υπουργοί αλλά και βουλευτές της συμπολίτευσης εξήγησαν αναλυτικά τους λόγους που η κυβέρνηση αξίζει να λάβει ψήφο εμπιστοσύνης και υπογράμμισαν τα διακυβέυματα μέχρι τη λήξη της κυβερνητικής θητείας, απέναντι στην κατασροφολογία της αντιπολίτευσης. Τη συζήτηση απασχόλησε, όπως αναμενόταν, η Συμφωνία των Πρεσπών και η ιστορική της σημασία καθώς και η υποκρισία των κομμάτων που μικροκομματικά κινούμενα αρνήθηκαν τις επί δεκαετίες θέσεις τους στο ζήτημα.

Η δήλωση του Αλ. Τσίπρα μετά την ψήφο εμπιστοσύνης

«Σήμερα το κοινοβούλιο έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στη σταθερότητα. Έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στην προσπάθεια ανάκτησης της διεθνούς αξιοπιστίας της χώρας» δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας ,ετά την ολοκλήρωση της κοινοβουλευτικής διαδικασίας και την εμπιστοσύνη που έλαβε η κυβέρνηση.

«Σήμερα το κοινοβούλιο έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στη σταθερότητα. Έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στην προσπάθεια ανάκτησης της διεθνούς αξιοπιστίας της χώρας», σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας σε δήλωσή του μετά την ολοκλήρωση της κοινοβουλευτικής διαδικασίας και την εμπιστοσύνη που έλαβε η κυβέρνησή του. «Σε μια κυβέρνηση», υπογράμμισε, «που έχει ήδη αλλάξει την Ελλάδα και που θα συνεχίσει μέχρι την ολοκλήρωση της συνταγματικά κατοχυρωμένης θητείας της με μοναδικό γνώμονα τις ανάγκες και τα συμφέροντα του ελληνικού λαού, τις ανάγκες και τα συμφέροντα της Ελλάδας των πολλών».

Το μήνυμα του πρωθυπουργού μετά την ψήφο εμπιστοσύνης

«Με τη δύναμη του ελληνικού λαού οικοδομούμε την Ελλάδα της προόδου, απέναντι στην Ελλάδα της συντήρησης. Αυτή η Ελλάδα μας αξίζει»

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί