Ελλάδα: Μεγάλη επιχείρηση για τον εντοπισμό του αεροπλάνου που έπεσε (Βίντεο & φωτο)

Συναγερμός έχει σημάνει στο Μεσολλόγι, μετά την ενημέρωση για πτώση αεροπλάνου στην περιοχή.

Δείτε: Ελλάδα – τώρα: Συναγερμός για πτώση αεροπλάνου

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, πρόκειται για ένα διθέσιο αεροσκάφος, το οποίο κατέπεσε στην θάλλασα, στην περιοχή Καβουρότρυπα, στην περιοχή του Γαλατά Μεσολογγίου.

Την πληροφορία μετέφεραν στις Αρχές αυτόπτες μάρτυρες, οι οποίοι είδαν το αεροπλάνο να διαγράφει μια καθοδική πορεία και να προσκρούει στην επιφάνεια του νερού, σε απόσταση περίπου 1 χιλιομέτρου απο την ακτή.

Αμέσως, δυνάμεις της Πυροσβεστικής, του Λιμενικού και ιδιώτες κινητοποιήθηκαν για να εντοπίσουν και να προσεγγίσουν το αεροσκάφος και να προσφέρουν κάθε δυνατή βοήθεια στον χειριστή του ή και σε τυχόν δεύτερο επιβαίνοντα στο αεροσκάφος.

Στρατιωτικό αεροσκάφος στις έρευνες

Νεότερες πληροφορίες, απο το ΥΕΘΑ, κάνουν λόγο για ένα μονοκινητήριο αεροσκάφος, που ανήκει σε αερολέσχη της περιοχής

Ο πιλότος φέρεται να ειχε την τελευταία επαφή του με το αεροδρόμιο της Ανδραβίδας στις 12:29 της Τετάρτης, ενημερώνοντας ότι θα κινηθεί στον άξονα μεταξύ Πάτρας και Μεσολογγίου.

Από το αεροδρόμιο του Αράξου έχει απογειωθεί ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας, το οποίο συνδράμει από αέρος στις έρευνες.

“Κόλλησε” το ασθενοφόρο

Στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο, ενώ μεταβαίνει και Μονάδα του ΕΚΑΒ από την Πάτρα. Μάλιστα, το πρώτο ασθενοφόρο που πλησίαζε στην περιοχή “κόλλησε” στην άμμο και χρειάστηκε η παρέμβαση πυροσβεστών για την αποκόλληση του.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από την επιχείρηση εντοπισμού που δημοσιεύει το τοπικό Nafpaktianews.gr:

 

ant1news.gr, βίντεο: nafpaktianews.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί