Θετικά μηνύματα για τον τουρισμό στην Κρήτη από την έκθεση της Βιέννης

Με μεγάλη επιτυχία και ιδιαίτερα θετικά μηνύματα για τον εισερχόμενο τουρισμό στην Κρήτη πραγματοποιήθηκε από 10 έως 13 Ιανουαρίου 2019 η Διεθνής Έκθεση Τουρισμού «FerienMesse» στην Βιέννη, στην οποία συμμετείχε η Περιφέρεια Κρήτης. Η «FerienMesse» είναι η πρώτη Έκθεση της χρονιάς, η οποία δίνει το στίγμα και τις τάσεις που θα χαρακτηρίσουν την ερχόμενη τουριστική περίοδο με περισσότερους από 150.000 επισκέπτες.

Την Περιφέρεια Κρήτης εκπροσώπησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κυριάκος Κώτσογλου, και ο Περιφερειακός Σύμβουλος Γιάννης Δεικτάκης, ενώ την εποπτεία για την λειτουργία του περιπτέρου της Περιφέρειας είχε το στέλεχος του Τμήματος Τουρισμού της Π.Ε. Λασιθίου Αναστασία Στεφανίδου.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Κυριάκος Κώτσογλου για την συμμετοχή μας στην τουριστική έκθεση ανέφερε: «Τα τελευταία χρόνια, η Περιφέρεια Κρήτης επιχειρεί και προσεγγίζει με επιτυχία το «φράγμα» των 5.000.000 επισκεπτών, που ελπίζουμε να «σπάσει». Παράλληλα, η Κρήτη κάνει μια σπουδαία, συνεχώς ανοδική προσπάθεια, ώστε παράλληλα με το «μοντέλο»  «Ήλιος και θάλασσα» που μας συνόδευσε χρόνια, να περάσει στην ανάδειξη των εναλλακτικών μορφών τουρισμού που διαθέτει, περισσότερο από κάθε άλλη περιοχή της Μεσογείου. Στην προσπάθειά της αυτή, η Αυστριακή αγορά δείχνει να είναι απόλυτα συμβατή. Οι Αυστριακοί ως επισκέπτες είναι φυσιολάτρες, είναι εναλλακτικοί, είναι περιηγητές, ορειβάτες και αναρριχητές, εκτιμούν την Κρητική Διατροφή και την κουλτούρα της Κρήτης. Η ανοδική εικόνα της έκθεσης Ferien-Messe  είναι ενδεικτική του ότι από την έκθεση αυτή και την Αυστρία έχουμε να προσδοκούμε θετικά στοιχεία για την φετινή σεζόν, όπου τόσο η Κρήτη όσο και η Ελλάδα γενικότερα θα πρέπει να παλέψει πολύ για μια ακόμα ανοδική χρονιά.»

Η συνεχιζόμενη ανοδική πορεία της Ελλάδας στην Αυστριακή αγορά επιβεβαιώνεται από τα στοιχεία που παρουσίασαν οι σημαντικότεροι Tour Operators, όσο και από την καθιερωμένη συνέντευξη τύπου της Ruefa, της μεγαλύτερης αλυσίδας τουριστικών γραφείων της Αυστρίας, η Ελλάδα σημειώνει αύξηση της τάξεως του +10% στο σύνολο των κρατήσεων που έχουν πραγματοποιηθεί για το 2019. Το 88% των Αυστριακών σχεδιάζει να πραγματοποιήσει ταξίδι στο εξωτερικό και μάλιστα πάνω από μία φορά μέσα στη χρονιά, το 44% κλείνει τις διακοπές του τουλάχιστον τρεις μήνες πριν ενώ σοβαρό κίνητρο είναι η εξαιρετική κατάσταση της οικονομίας. Οι Αυστριακοί αγαπούν ιδιαίτερα την Κρήτη και αυτό φαίνεται από την μεγάλη προσέλευση στο περίπτερο της Περιφέρειας Κρήτης,  πολλοί από τους οποίους την επισκέπτονται για πολλά χρόνια συνεχόμενα και αρκετοί έχουν ήδη προβεί σε κράτηση, στους οποίους δόθηκε ενημερωτικό υλικό καθώς και περαιτέρω πληροφορίες, ενώ προσφέρθηκαν παραδοσιακά Κρητικά προϊόντα. Το περίπτερο της Περιφέρειας Κρήτης επισκέφθηκαν μεταξύ άλλων, ο Πρόξενος στη Βιέννη Σοφοκλής Μανδαλίδης, ο Εμπορικός Ακόλουθος Μιχάλης Βρεττάκης, ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ Κωνσταντίνος Τσέγας, η Προϊσταμένη Δημοσίων Σχέσεων της Κεντρικής Υπηρεσίας ΕΟΤ Ελένη Γερολυμάτου, η Προϊσταμένη της Υπηρεσίας ΕΟΤ Εξωτερικού Αυστρίας Ελένη Μελιτά, πλήθος τουριστικών πρακτόρων και δημοσιογράφων μεγάλων μέσων ενημέρωσης της Αυστρίας.

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί