Σεμινάριο παρασκευής σαπουνιού από το ΚΕΚ Τεχνικές Σχολές Επιμελητηρίου Ηρακλείου

Τις βασικές τεχνικές σαπωνοποίησης και οικιακής οικονομίας θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν όσοι συμμετάσχουν στο σεμινάριο «Οικιακό εργαστήριο παρασκευής σαπουνιού» που διοργανώνει το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ του Επιμελητηρίου Ηρακλείου. Οι εκπαιδευόμενοι θα μάθουν επίσης, να αναγνωρίζουν τη σωστή ποιότητα σαπουνιού και να φτιάχνουν το δικό τους σαπούνι σώματος ή προσώπου, αλλά και τα δικά τους απορρυπαντικά με κύριο συστατικό το σαπούνι και αγνά, φυσικά υλικά!

Ενότητες σεμιναρίου:

  • Είδη σαπουνιού
  • Μέθοδοι σαπωνοποίησης
  • Ορισμός και χημική σύσταση
  • Εξοπλισμός – μέτρηση ph
  • Χρωματισμός – αρώματα – συνταγές
  • Εργαστήριο παρασκευής σαπουνιού

 

Χρόνος Διεξαγωγής: από 17/01 έως 29/01, 20 ώρες, Τρίτη & Πέμπτη, ώρα 17:15μμ-21:30μμ  

Το κόστος του προγράμματος είναι 160€ ανά συμμετοχή.

*Παρέχονται ειδικές εκπτώσεις 10%: Σε ανέργους, φοιτητές, σε ομαδικές εγγραφές άνω των τριών ατόμων και σε όσους καταβάλουν τουλάχιστον 50% της συμμετοχής, τρεις εβδομάδες πριν από την έναρξη του σεμιναρίου.

Εισηγήτρια:

Μαρία Δρούλου, πτυχιούχος εκπαιδευτικός, με προυπηρεσία στην εκπαίδευση ως αναπληρώτρια για 6 χρόνια. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια μελισσοκομίας και παραγωγής φυτικών καλλυντικών. Από το 2012 εργάζεται ως επαγγελματίας μελισσοκόμος και Σαπουνοποιός. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια και συνέδρια σχετικά με την εκπαίδευση, τις νέες μεθόδους διδασκαλίας και πλέον είναι εκπαιδεύτρια ενηλίκων με διδακτικό αντικείμενο τη Μελισσοκομία, την παραγωγή σαπουνιού και φυτικών καλλυντικών. Συνεργάζεται με συλλόγους  Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας, σε πρότζεκτ και θεματικές εβδομάδες σχολείων Α/βαθμιας και Β/θμιας. Έχει συμμετάσχει σε Φεστιβάλ και Οικογιορτές. Επίσης, έχει συγγράψει άρθρα τα οποία έχουν δημοσιευτεί ηλεκτρονικά και στον τοπικό τύπο.

Πληροφορίες στο ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ του Επιμελητηρίου Ηρακλείου – Κορωναίου 9, τηλ. 2810-302736 & 302730 φαξ 2810-227189, info@katartisi.gr από 09:00 έως 14:00 και αιτήσεις στην ιστοσελίδα: www.katartisi.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί