Καμμένος: Για τα όποια λάθη τυχόν έγιναν, αναλαμβάνω την ευθύνη – Ορκίστηκε ο Β. Αποστολάκης (Βίντεο)

Πολλές ευχαριστίες σε όλους τους συνεργάτες και μέλη του υπουργείου Εθνικής Άμυνας , αλλά κυρίως στον Πρωθυπουργό περιελάμβανε η ομιλία του απερχόμενου υπουργού, Πάνου Καμμένου κατά την τελετή παράδοσης- παραλαβής του ΥΠΕΘΑ στον Ευάγγελο Αποστολάκη.

“Παραδίδω την ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας μετά από τέσσερα συναπτά έτη, έχοντας πλήρη επίγνωση της ύψιστης τιμής που μου έγινε αλλά και της ευθύνης που ανέλαβα έναντι των ενόπλων μας δυνάμεων. Σε μία περίοδο με δημοσιονομικούς περιορισμούς και την αστάθεια στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Ευρώπης και της νοτιοανατολικής Μεσογείου. Συνοδοιπόροι μου σε αυτό το ταξίδι ήταν ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, που μου εμπιστεύτηκε αυτό το υπουργείο, οι αναπληρωτές υπουργοί και το σύνολο των συνεργατών του υπουργείου”, είπε ο κ. Καμμένος.

“Διαφυλάξαμε το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων που στέλνουν μήνυμα αξιοπιστίας, ειρήνης και σταθερότητας. Αναδείξαμε τη χώρα σε πυλώνα σταθερότητας στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου και η Ελλάδα αναδείχθηκε σε προνομιακό συνομιλητή” σχολίασε.
“Ενεργοποιήσαμε και λειτουργήσαμε την υπηρεσία εσωτερικών υποθέσεων και πετύχαμε με θεσμικό τρόπο να αρθούν οι σκιές του παρελθόντος στον χώρο των εξοπλισμών και να πάνε στη δικαιοσύνη υποθέσεις προς διερεύνηση καταλογισμού ευθυνών. Επιδιώξαμε και ενισχύσαμε την ενότητα των Ενόπλων Δυνάμεων” είπε ο απερχόμενος υπουργός.

“Όλες οι κρίσεις πραγματοποιήθηκαν απαλλαγμένες από πολιτικά κριτήρια και με γνώμονα την αξιοκρατία και το εθνικό συμφέρον. Για τα όποια λάθη τυχόν έγιναν αναλαμβάνω την ευθύνη” πρόσθεσε.

“Αναβαθμίσαμε τις στρατιωτικές παρελάσεις και ενισχύσαμε τον διαχρονικό θεσμό της Ορθοδοξίας” ανέφερε.

Ακόμα ο κ. Καμμένος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον εμίρη του Κατάρ, τον οποίο ευχαρίστησε για τη βοήθεια του στην απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών από την Τουρκία.

Δείτε το βίντεο:

Ορκίστηκε ο Ευάγγελος Αποστολάκης υπουργός Εθνικής Άμυνας

Ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου και παρουσία του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ορκίστηκε υπουργός Εθνικής Άμυνας, ο Nαύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης, στο πλαίσιο ειδικής τελετής στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο κ.Αποστολάκης έδωσε θρησκευτικό όρκο ενώπιον του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κκ Ιερώνυμου και εν συνεχεία υπέγραψε το Πρωτόκολλο διορισμού του. Ακολούθησαν οι εθιμοτυπικές φωτογραφίες με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον πρωθυπουργό, τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, καθώς και με την σύζυγο και τον γιο του κ. Αποστολάκη, που παρέστησαν κατά την τελετή ορκωμοσίας του στο Προεδρικό Μέγαρο.

enikos.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί