Διαγράφηκε από το “Ποτάμι” ο Σπύρος Δανέλλης μετά την απόφαση να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης- Ανεξάρτητος πλέον ο βουλευτής Ηρακλείου

Εκτός Ποταμιού τέθηκε πριν λίγο ο  βουλευτής Ηρακλείου, Σπύρος Δανέλλης, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ.

Ο βουλευτής Σπύρος Δανέλλης απάντησε τη Δευτέρα στον Σταύρο Θεοδωράκη ότι θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης κατά τη ψηφοφορία στη Βουλή σε αντίθεση με τη γραμμή του Ποταμιού να μην δείξει τη εμπιστοσύνη του στη κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται ποια θα είναι η τελική στάση του Ποταμιού στην επόμενη ψηφοφορία για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Οι αντιδράσεις

“Δυσάρεστη εξέλιξη” χαρακτήρισε ο Γ. Μαυρωτάς ότι ο κ. Δανέλλης θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης το πρωί στην ΕΡΤ1. Τα αρμόδια όργανα, οι επιτροπές δεοντολογίας θα αναλάβουν και το βλέπω δύσκολο να παραμείνει ο κ. Δανέλλης στο Ποτάμι.

Ο κ. Μαυρωτάς είπε ότι θα αναθεωρηθεί η στάση του Ποταμιού αναφορικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών ενώ το αιτιολόγησε ότι αυτό θα γίνει λόγω των διαφορετικών μηνυμάτων που έχουν από την βάση.

Θετική η προδιάθεση μας στη Συμφωνία αλλά θα θέλαμε η κυβέρνηση να κάνει αμέσως μετά εκλογές, δήλωσε ο κ. Μαυρωτάς. Καμία ενόχληση δεν έδειξε ωστόσο στην περίπτωση που δεν περάσει η Συμφωνία των Πρεσπών αν  πρώτο κόμμα θα είναι η Ν.Δ. “Αυτές είναι οι συνταγματικές διαδικασίες” απάντησε.

Εκτός Κ.Ο. του ΠΟΤΑΜΙΟΥ ο Σπύρος Δανέλλης ανακοίνωσε πριν λίγο στην ΕΡΤ, ο εκπρόσωπος τύπου του, Δ. Τσιόρδας.

Αν δεν διαγραφεί ο Σπύρος Δανέλλης από το Ποτάμι, φεύγω εγώ, δήλωσε το πρωί της Τρίτης ο βουλευτής του κόμματος Γρηγόρης Ψαριανός.

Ξεκαθαρίζοντας πως δεν υπάρχει μεν θέμα κομματικής πειθαρχίας στο ζήτημα της ψήφισης της Συμφωνίας των Πρεσπών, αλλά υπάρχει στο ζήτημα της παροχής ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, είπε στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1: «Αν δεν διαγραφεί ο Δανέλλης, φεύγω εγώ από το Ποτάμι».

Εξάλλου, ο Γρ. Ψαρριανός δήλωσε πως μετά τη δήλωση Δανέλλη ότι ο ίδιος θα ψηφίσει την κυβέρνηση και την αναμενόμενη διαγραφή του από την ΚΟ του Ποταμιού, «όλοι μαζί τώρα θα αποφασίσουμε και ελπίζω να πάμε σε διαφορετική, ενιαία στάση» για την Συμφωνία των Πρεσπών.

Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να αποφασίσει το Ποτάμι να αποχωρήσει από την ψηφοφορία εκείνη, λέγοντας πως «είναι μια εκδοχή να αποχωρήσουμε, θα το συζητήσουμε».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί