Απειλές κατά Παπακώστα, Δανέλλη, Ζουράρι – Τους στέλνουν φωτογραφίες με λιωμένα κεφάλια!

Αντιμέτωπα με σειρά απειλών βρίσκονται τις τελευταίες ημέρες κυβερνητικά στελέχη και βουλευτές με αφορμή την επικείμενη Συμφωνία των Πρεσπών.

Δείτε επίσης

Δανέλλης: “Δέχομαι ευθείες απειλές για εμένα και την οικογένειά μου”

Παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου για τις απειλές σε βουλευτές, με προτροπή στελέχους της ΝΔ

Άθλια επιχείρηση εκφοβισμού βουλευτών για τη Συμφωνία των Πρεσπών- ΣΥΡΙΖΑ: Η Ν.Δ. να καταδικάσει έμπρακτα

Το στέλεχος της ΝΔ που έστελνε τις απειλές στους βουλευτές- Μαξίμου: Με πλήρη γνώση και καθοδήγηση Μητσοτάκη η επιχείρηση

Θ. Παπαχριστόπουλος: Με απειλούν ότι θα βρω το κεφάλι μου σε χαντάκι

Σύμφωνα με την ”εφημερίδα των Συντακτών”, φωτογραφίες με λιωμένα κεφάλια, τηλεφωνικές απειλές σε βάρος των ίδιων και των συγγενών τους είναι υποθέσεις με τις οποίες ασχολούνται ήδη η Αστυνομία και η Εισαγγελία.

Στο στόχαστρο Κατερίνα Παπακώστα, Κώστας Ζουράρις και Σπύρος Δανέλλης, που φέρονται να έχουν δεχτεί απειλές κατά της ζωής τους.

Ειδικότερα, η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνα Παπακώστα έχει δεχθεί φακέλους με φωτογραφίες που απεικονίζουν λιωμένα κεφάλια γυναικών, με την προειδοποίηση ότι θα της συμβεί το ίδιο αν ψηφίσει υπέρ της Συμφωνίας.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Κώστας Ζουράρις αν και έχει δηλώσει ότι δεν θα ψηφίσει τη συμφωνία αλλά θα στηρίξει την κυβέρνηση, δέχεται σειρά τηλεφωνημάτων όπου άγνωστοι απειλούν τη ζωή του.

Απειλητικά τηλεφωνήματα, όμως έχει δεχθεί και ο βουλευτής του Ποταμιού Σπύρος Δανέλλης. Άγνωστοι απειλούν τη ζωή του ίδιου αλλά και της οικογένειάς του και ειδικότερα της συζύγου και της κόρης του.

Το πρωτοσέλιδο της «Εφ.Συν.»:

Οι απειλές σε βουλευτές των ΑΝΕΛ

Θυμίζουμε ότι στις 12/1, η Ξένη Δημητρίου, παρήγγειλε στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ευάγγελο Ιωαννίδη, τη διενέργεια ποινικής προκαταρκτικής έρευνας για τις απειλές σε βουλευτές ΑΝΕΛ, προκειμένου να διακριβωθεί εάν έχουν τελεστεί τα αδικήματα της παραβίασης προσωπικών δεδομένων και της παρακίνησης σε τέλεση κακουργηματικών πράξεων.

«Κάλυψε» τις παρακρατικές μεθόδους η ΝΔ

Λίγη ώρα αφότου ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Θανάσης Παπαχρηστόπουλος, δημοσιοποίησε πρόφατα τις απειλές που δέχεται κατά της ζωής του, ο Κώστας Κυρανάκης, αναπληρωτής εκπρόσωπος της ΝΔ, αφού πρώτα τα έβαλε με τη Γερμανίδα Καγκελάριο η οποία δεν έκανε τη χάρη στον κ. Μητσοτάκη να συρθεί στα υπόγεια της ακροδεξιάς συνωμοσιολογίας στα οποία έχει κατέβει η ΝΔ, στη συνέχεια, ανέφερε πως «τα τηλεφωνήματα σε βουλευτές, δεν είναι εκφοβισμός, αλλά υποχρέωση».

Μαξίμου: Με πλήρη γνώση και καθοδήγηση Μητσοτάκη η επιχείρηση τρομοκράτησης βουλευτών

«Ο μηχανισμός της ΝΔ προφανώς με πλήρη γνώση και καθοδήγηση, του κ. Μητσοτάκη επιχειρεί να τρομοκρατήσει τους βουλευτές», επισήμανε σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού αναφορικά με τις απειλές προς βουλευτές της πλειοψηφίας να μην ψηφίσουν τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Αναλυτικά, «η αποκάλυψη των μαζικών μηνυμάτων με αποστολέα τον γραμματέα Β4 ΝΟΔΕ της ΝΔ κ. Αβραμάκο, προς οπαδούς του κόμματος, με τους αριθμούς των προσωπικών κινητών τηλεφώνων βουλευτών, παρακινώντας σε άσκηση βίας και τρομοκρατίας εναντίον τους, σε σχέση με τη θέση και ψήφο τους στο Κοινοβούλιο στο κρίσιμο εθνικό θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών, δεν αποτελεί μόνο παράνομη πράξη αλλά και ένα ακόμη βήμα στον αντιδημοκρατικό κατήφορο που έχει επιλέξει η ΝΔ.

Ο μηχανισμός της ΝΔ», προστίθεται στην ανακοίνωση, «προφανώς με πλήρη γνώση και καθοδήγηση, του κ. Μητσοτάκη επιχειρεί να τρομοκρατήσει τους βουλευτές. Το ομολόγησε κυνικά και ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, κ. Κυρανάκης, που χαρακτήρισε “υποχρέωση” τα τηλεφωνήματα αυτά.

Οι βουλευτές θα απαντήσουν υψώνοντας τη φωνή της συνείδησής τους για την προάσπιση του εθνικά ωφέλιμου», διαμηνύει το Μέγαρο Μαξίμου και συνεχίζει: «Καμία απόπειρα βίας και τρομοκρατίας – από αυτές που είναι συνηθισμένοι άλλωστε ορισμένοι μηχανισμοί – δεν πρόκειται να κάμψει τη συνείδηση και το φρόνιμα τους.

Η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης όμως οφείλουν να λογοδοτήσουν στον ελληνικό λαό για την αντιδημοκρατική πρακτική που επιλέγουν.

Άλλωστε είναι σε όλους φανερό ότι οι προσπάθειές τους καθόλου δεν έχουν να κάνουν με τις απόψεις τους για τη Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά με την αγωνία τους να αποσταθεροποιήσουν τη κυβέρνηση, αδιαφορώντας για την αποσταθεροποίηση της ίδιας της χώρας και της πολιτικής ομαλότητας.

Για άλλη μια φορά θα διαψευστούν», καταλήγει η κυβερνητική ανακοίνωση.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί