Με μέλη του ΔΣ των εργαζομένων στα ΚΔΑΠ ο Μ. Συντυχάκης

Συνάντηση κλιμακίου του ΚΚΕ με επικεφαλής το Μ.Συντυχάκη, βουλευτή του ΚΚΕ και υποψήφιο περιφερειάρχη Κρήτης, με μέλη του ΔΣ των εργαζομένων στα ΚΔΑΠ πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 12/1.

Οι εργαζόμενοι ανέδειξαν την κατάσταση που υπάρχει πανελλαδικά σε αυτές τις δομές, όσον αφορά τις διαφορετικές συμβάσεις τους και την εκτεταμένη ευέλικτη εργασία (11μηνοι, μπλοκάκια), τις καθυστερήσεις των πληρωμών, την απλήρωτη εργασία για την προετοιμασία του μαθήματος, τις ελλείψεις εκπαιδευτικών υλικών αλλά και αναλυτικού προγράμματος. Επίσης ανέδειξαν την σταδιακή μείωση της χρηματοδότησης ενώ υπάρχουν 23 δομές σε Ηράκλειο, Χανιά και Άγιο που απασχολούν 96 εργαζομένους και που φυσικά δεν καλύπτουν τις ανάγκες καθώς οι δομές είναι έντονα στελεχωμένες και έχει μάλιστα παρατηρηθεί σε διάφορους δήμους ότι το βοηθητικό προσωπικό απορροφάται και για άλλες δουλειές του Δήμου, πχ καθαριότητα σε πράσινο κτλ. Τέλος, οι εργαζόμενοι ανέφεραν πως μόνο το ΚΚΕ και οι εκλεγμένοι του τους έχουν στηρίξει στην πράξη, μέσα και έξω από τη Βουλή και τα δημοτικά συμβούλια.

Ο Μ. Συντυχάκης σημείωσε πως οι δομές των ΚΔΑΠ και των ΚΔΑΠ-ΑμεΑ καλύπτουν πολύ σημαντικές ανάγκες της λαϊκής οικογένειας και ως εκ τούτου θα πρέπει να έχουν πρόσβαση όλα τα παιδιά χωρίς αποκλεισμούς, και με την αποκλειστική ευθύνη του κράτους για την χρηματοδότηση τους από τον κρατικό προϋπολογισμό, στο ύψος των πραγματικών αναγκών. Επιπλέον, τόνισε την ανάγκη επέκταση των δομών σε όλη τη χώρα για την κάλυψη του συνόλου των αναγκών. Με την πολιτική όλων των κυβερνήσεων διαχρονικά οι δημοτικές δομές παραμένουν συρρικνωμένες, ελλειμματικές, σε ενοικιαζόμενα και ακατάλληλα πολλές φορές κτήρια για να υλοποιηθεί η παιδαγωγική πράξη και να διασφαλιστεί η φροντίδα και η ασφάλεια των παιδιών. Με την πολιτική του voucher νομιμοποιείται η αντιδραστική ευρωενωσιακή πολιτική ότι η αγωγή και φροντίδα του παιδιού δεν υφίσταται ως κοινωνική ανάγκη, ως δικαίωμα για όλα τα παιδιά αλλά ως εμπόρευμα και η όποια παρέμβαση του κράτους παίρνει την μορφή λοταρίας της φτώχειας, είναι ευκαιριακή και με ημερομηνία λήξης.

Τέλος, ο υποψήφιος περιφερειάρχης ανέδειξε το ώριμο αίτημα για τη μετατροπή όλων συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου χρόνου και τις άμεσες προσλήψεις όλου του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού με πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα για την κάλυψη του συνόλου των πραγματικών αναγκών.

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί