14η Ιανουαρίου: Ημέρα θυσίας του διασώστη

Η 14η Ιανουαρίου καθιερώνεται ως «Ημέρα θυσίας του διασώστη», η ετήσια δηλαδή ημέρα μνήμης για τους νεκρούς του ΕΚΑΒ όλων των ειδικοτήτων, οι οποίοι έπεσαν εν ώρα υπηρεσίας. Θα τιμάται δε σε όλη την χώρα με διαδικασίες αποτίμησης της λειτουργίας του οργανισμού και του παρεχόμενου έργου του.

Όπως ανακοινώνεται από το Γραφείο Τύπου του αν. Υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη, η14η Ιανουαρίου καθιερώνεται ως «Ημέρα θυσίας του διασώστη», η ετήσια δηλαδή ημέρα μνήμης για τους νεκρούς του ΕΚΑΒ όλων των ειδικοτήτων, οι οποίοι έπεσαν εν ώρα υπηρεσίας. Θα τιμάται δε σε όλη την χώρα με διαδικασίες αποτίμησης της λειτουργίας του οργανισμού και του παρεχόμενου έργου του. Στόχος των διαδικασιών διαβούλευσης θα είναι η δημιουργία της ευρύτερης δυνατής συναίνεσης όσον αφορά στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις και βελτιώσεις.

Το ειδικότερο θέμα των ετησίων εκδηλώσεων θα καθορίζεται στην αρχή του έτους, με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου και θα ανακοινώνεται με το πέρας των προηγουμένων εκδηλώσεων. Η μνήμη των νεκρών θα τιμάται με λιτές και αθόρυβες εκδηλώσεις, κυρίως εσωτερικού αναστοχασμού, οι οποίες θα αναδεικνύουν την κοινή προσπάθεια αυτοβελτίωσης όλων των εμπλεκομένων πλευρών στη λειτουργία της κρίσιμης αυτής υπηρεσίας επειγόντων περιστατικών.

Για την εναρκτήρια σχετική εκδήλωση, την οποία θα τιμήσει με την παρουσία του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ορίζεται ως θέμα η αποτίμηση της ανταπόκρισης του ΕΚΑΒ στα επείγοντα περιστατικά του λεκανοπεδίου Αττικής, ενώ για το έτος 2020 ορίζεται ως θέμα η μελέτη των εργασιακών κινδύνων για τους εργαζομένους στο σύνολο των λειτουργιών του ΕΚΑΒ (κατάσταση οχημάτων, ειδικοί κίνδυνοι των ειδικών τμημάτων, συνθήκες υγιεινής, κτιριακές εγκαταστάσεις και υποδομές κάθε είδους κ.ο.κ.).

Η πρώτη εκδήλωση μνήμης θα λάβει χώρα τη Δευτέρα 14-1-2019 στο αμφιθέατρο της Κεντρικής Υπηρεσίας του ΕΚΑΒ στις 09.30 π.μ. παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας και της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί