Παραίτηση από τα υπουργεία αλλά με στήριξη στην κυβέρνηση;

Η κρίσιμη συνάντηση Τσίπρα – Καμμένου γίνεται σήμερα, με τον πρωθυπουργό να έχει δηλώσει ότι δεν περιμένει από τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων να ρίξει την κυβέρνηση. Εάν ο Πάνος Καμμένος άρει την εμπιστοσύνη του προς την κυβέρνηση, ο πρωθυπουργός θα ζητήσει άμεσα ψήφο εμπιστοσύνης και νέα, απόλυτη πλειοψηφία από την Βουλή, ακόμη κι εάν αυτό σημαίνει ότι στα «ναι» θα συνταχθούν και βουλευτές των ΑΝΕΛ αφήνοντας τον Πάνο Καμμένο χωρίς Κοινοβουλευτική Ομάδα.

Οι πληροφορίες πάντως που υπάρχουν τις τελευταίες ώρες αναφέρουν το σενάριο, ο κ. Καμμένος στην ΚΟ του κόμματός του θα επιμείνει στην απομάκρυνση των υπουργών από την κυβέρνηση, αλλά χωρίς να άρει την εμπιστοσύνη προς την κυβέρνηση.

Βέβαια στην περίπτωση αυτή υπάρχει ένα θέμα, καθώς ήδη στελέχη των ΑΝΕΛ που κατέχουν υπουργικά χαρτοφυλάκια, όπως η υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, ή η Μαρία Χρυσοβελόνη, έχουν αφήσει να εννοηθεί (η πρώτη) ή έχουν ξεκαθαρίσει (η δεύτερη) ότι δεν θα παραιτηθούν. Ανάλογη βέβαια θέση έχει και ο Τέρενς Κουίκ, που πάντως έχει κόψει κάθε επαφή με την ηγεσία των ΑΝΕΛ.

Όσον αφορά στη συμφωνία των Πρεσπών, υπάρχουν βουλευτές που έχουν ξεκαθαρίσει ότι ακόμα κι αν τεθεί θέμα κομματικής πειθαρχίας, εκείνοι θα τη στηρίξουν. Μάλιστα ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος έχει δηλώσει ότι θα ψηφίσει τη συμφωνία και μετά θα παραδώσει την έδρα του, αλλά εφόσον διαγραφεί δεν πρόκειται να προχωρήσει σε παραίτηση από βουλευτής.

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί