Καμμένος: Αναβάλλεται η συνάντηση με τον Τσίπρα – Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της ΚΟ των ΑΝΕΛ

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της ΚΟ των Ανεξάρτητων Ελλήνων, και όπως είπε εξερχόμενος ο Πάνος Καμμένος, θα αναβληθεί η συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, μέχρι να οριστικοποιηθεί η κατάσταση στην ΠΓΔΜ.

Υπό αυτή την έννοια και εν αναμονήεξελίξεων στη γειτονική χώρα, βρίσκεται και σε «διαρκή συνεδρίαση» η ΚΟ των ΑΝΕΛ.

Ο κ. Καμμένος εκτίμησε ότι κατά πάσα πιθανότητα δεν θα υπάρξουν εξελίξεις σήμερα στη γειτονική χώρα, καθώς όπως, μεταξύ άλλων, σημείωσε «αλλάζουν συνέχεια τις τροπολογίες».

Ερωτηθείς, πάντα υπό την προϋπόθεση οριστικοποίησης της κατάστασης στην ΠΓΔΜ, αν θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό, απάντησε πως «όλα θα γίνουν».

Ακόμα ο κ. Καμμένος αναβάλλει την αποψινή του συνέντευξη σε τηλεοπτικό σταθμό, ενώ κατέστησε σαφές πως ό,τι «κυκλοφορεί» στο Διαδίκτυο και αφορά τον ίδιο και τους ΑΝΕΛ «δεν ισχύουν».

Π. Καμμένος: Βγάλτε φωτό για να μη βγάζετε σενάρια

Βγάλτε φωτό για να μη βγάζετε σενάρια είπε προς τους φωτορεπόρτερ ο Π. Καμμένος κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης λήψης φωτογραφιών πριν από την έναρξη της συνεδρίασης της ΚΟ των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Απευθυνόμενος δε στον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Β. Κόκκαλη, είπε «είπαν ότι ήσουν για καφέ» (σ.σ.: στην αναβληθείσα συνεδρίαση της ΚΟ των ΑΝΕΛ, την Τετάρτη).

Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στο OPEN TV και την Έλλη Στάη, το βράδυ της Τετάρτης, διαμήνυσε ότι «σε περίπτωση που ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ άρει την εμπιστοσύνη του προς την κυβέρνηση, θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης».

«Είμαι απολύτως βέβαιος ότι ο κ. Καμμένος και ΑΝΕΛ δεν θα συμπράξουν ηθελημένα ή αθέλητα για να πέσει η κυβέρνηση» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος,Δημήτρης Τζανακόπουλος, μιλώντας στον ρ/σ Real FM.Έκανε επίσης σαφές ότι η «κυβέρνηση απολαμβάνει την εμπιστοσύνη της Βουλής και θα συνεχίσει σε αυτή τη συνθήκη μέχρι το τέλος της τετραετίας», προσθέτοντας ότι ο πρωθυπουργός διεμήνυσε πως εφόσον οι ΑΝΕΛ και ο κ. Καμμένος επιλέξουν να αλλάξουν στάση και να αποσύρουν την εμπιστοσύνη τους από την κυβέρνηση, τότε ο κάθε βουλευτής, ανεξαρτήτως της πολιτικής του προέλευσης, θα κληθεί να αναλάβει την ευθύνη του σε μία ιστορική συγκυρία για τη χώρα.

«Με τον Π. Καμμένο συνεργαστήκαμε και βγάλαμε τη χώρα από τα μνημόνια, σε μια πορεία σταθεροποίηση» σημείωσε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, στο κανάλι Open, αναφερόμενος στην επικείμενη συνάντηση Τσίπρα – Καμμένου και τη Συμφωνία των Πρεσπών. «Η ΝΔ πόνταρε να πέσουμε από αυτή την ιστορία. Είναι προφανές ότι αυτό δεν θα συμβεί. Εάν υπάρξει πρόβλημα με την πλειοοψηφία εμείς θα αναζητήσουμε πλειοψηφία στη Βουλή» πρόσθεσε ο κ. Παππάς.

Η εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, μιλώντας στην ΕΡΤ, αναφορικά με τη συνθήκη των Πρεσπών κάλεσε όλους τους βουλευτές και όλες οι πολιτικές δυνάμεις να απαντήσουν. «Σήμερα μέχρι και ο κ. Βέμπερ, ο εκλεκτός του κ. Μητσοτάκη για την προεδρία της Κομισιόν, μίλησε για μια θετική συμφωνία για την Ευρώπη και για τα Βαλκάνια. Περιμένουμε να δούμε πώς ο κ. Μητσοτάκης θα αποδεχθεί αυτές τις δηλώσεις, αν τις σχολιάσει, πράγμα το οποίο δεν νομίζω να κάνει. Υπάρχει λοιπόν μια ιστορική ευθύνη όλων των βουλευτών» δήλωσε χαρακτηριστικά η κ. Σβίγκου για να προσθέσει πως μετά και τις τελευταίες τροπολογίες που πέρασαν από το Κοινοβούλιο της πΓΔΜ, δεν μπορεί κανένας να μιλήσει για μια συμφωνία η οποία δεν δίνει τέλος οριστικά στον αλυτρωτισμό της γειτονικής μας χώρες».

«Δεν είναι μόνο ευθύνη δική μας να συνεχιστεί η συνεργασία, είναι ευθύνη και των δυο. Με σεβασμό και προοπτική για το συμφέρον του ελληνικού λαού πρέπει να καταλήξουν σε μια απόφαση Αλέξης Τσίπρας και Πάνος Καμμένος», δήλωσε στο Πρώτο Πρόγραμμα ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Θεόδωρος Τοσουνίδης. «Με σεβασμό και προοπτική για το συμφέρον του ελληνικού λαού Τσίπρας και Καμένος, πρέπει να καταλήξουν σε μια απόφαση», τόνισε.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί