Δημήτρης Βρύσαλης: Καλούμε τους εργαζόμενους να παλέψουν

Ο Δ. Βρύσαλης, υποψήφιος δήμαρχος Ηράκλειου, πραγματοποίησε χθες Πέμπτη 10/1, περιοδεία ως επικεφαλής κλιμακίου του ΚΚΕ, κατά τη διάρκεια της οποίας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Διαχρονικά οι δημοτικές αρχές του Ηρακλείου έχουν στήσει στο τοίχο το πρώτο από όλα τα δικαιώματα για κάθε άνθρωπο που είναι η μόνιμη και σταθερή δουλειά. Έχουν αντικαταστήσει τις μόνιμες θέσεις εργασίας με προγράμματα κακοπληρωμένης και ευκαιριακής απασχόλησης, δουλειά με ημερομηνία λήξης και μεροκάματο-ψίχουλα. Το κράτος αναφέρει όλους όσους καλύπτουν  ανάγκες των υπηρεσιών ως ”ωφελούμενους” και όχι εργαζόμενους για να μη διεκδικούν συγκροτημένα δικαιώματά. Θέλουν να μάθουν ειδικά οι νέες γενιές να αρκούνται στην επιβίωση με ψίχουλα, την ίδια ώρα που τα κέρδη των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, των πολυεθνικών και μονοπωλίων πολλαπλασιάζονται. Αυτή είναι η “δίκαιη ανάπτυξη” και η επιστροφή στην “κανονικότητα” που προπαγανδίζει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, αλλά και η σημερινή και χτεσινή δημοτική αρχή και όλοι όσοι σήμερα  εμφανίζονται επίδοξοι σωτήρες των εργαζομένων. Μισθοί πείνας και εργασιακή ανασφάλεια για τους εργαζόμενους χωρίς συλλογικές συμβάσεις εργασίας με καθολικότητα και υποχρεωτικότητα.

Είμαστε απέναντι στις μέχρι σήμερα κυβερνήσεις και δίπλα στο εργατικό κίνημα, που παλεύει, που διεκδικεί όχι μόνο να επιβιώνει ο εργαζόμενος λαός, αλλά να ζει! Να ζει όπως του αξίζει στον 21ο αιώνα!

Είμαστε δίπλα σας για να διεκδικήσουμε ό,τι απορρέει από τα δικαιώματά σας όχι σαν “ωφελούμενοι” αλλά σαν εργαζόμενοι» και «χρειαζόμαστε εργαζόμενους με μόνιμες και σταθερές σχέσεις εργασίας, με αξιοπρεπείς μισθούς και πλήρη εργασιακά – ασφαλιστικά δικαιώματα, οι οποίοι θα καλύπτουν τις υπηρεσίες του δήμου.

Καλούμε τους εργαζόμενους να παλέψουν ενάντια σε όσα κάνουν κόλαση τη ζωή τη δική μας και των παιδιών μας.

-Για μόνιμη σταθερή εργασία για όλους, με Συλλογική Σύμβαση, 7ωρο – 5ήμερο – 35ωρο, Κοινωνική Ασφάλιση, προστασία στη δουλειά. Αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, κάλυψη των απωλειών τώρα.

-Το διάστημα της ανεργίας να αναγνωρίζεται ως συντάξιμος χρόνος χωρίς επιβάρυνση των ανέργων. Να βαρύνονται το κράτος και οι εργοδότες.

-Πλήρη ασφαλιστική κάλυψη και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.»

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί