Σε ΠΑΓΝΗ και Βενιζέλειο ο υποψήφιος Δήμαρχος Ηρακλείου και ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κρήτης

Περιοδεία πραγματοποιήθηκε από κλιμάκιο της ΤΕ Ηρακλείου του ΚΚΕ  στα 2 νοσοκομεία του νομού αποτελούμενο από τον Μανώλη Συντυχάκη, βουλευτή του ΚΚΕ και υποψήφιο περιφερειάρχη Κρήτης και τον Δημήτρη Βρύσαλη υποψήφιο δήμαρχο Ηρακλείου και μέλος της ΤΕ Ηρακλείου όπου το τελευταίο διάστημα έχουν έρθει στην επιφάνεια πολλά οξυμένα προβλήματα.

Η ανακοίνωση του ΚΚΕ Ηρακλείου:

Πιο συγκεκριμένα δεκάδες εργαζόμενοι βρίσκονται σε ομηρία μέσω διαφόρων συμβάσεων (εργολαβικοί ή επικουρικοί-ενώ κάποιοι βρεθήκαν στο δρόμο στις 31/12) ενώ ειδικά στο Βενιζέλειο επικρατούν απαράδεκτες συνθήκες εργασίας καθώς οι εργαζόμενοι αναγκάζονται τους τελευταίους 4  μήνες να δουλεύουν σε κοντέινερ μετά και την πυρκαγιά στα κτήρια του πανεπιστημίου το Σεπτέμβρη.

Οι εργαζόμενοι εξέφρασαν την αγανάκτηση τους για την απόλυση τους από τον εργολάβο και την κοροϊδία της διοίκησης του ΠΑΓΝΗ που δεν είχε πάρει κανένα μετρό προστασίας τους  Ο βουλευτής του ΚΚΕ κατήγγειλε την απαράδεκτη αυτή ενεργεία τονίζοντας ότι οι εργαζόμενοι δεν θα πρέπει να αποτελούν το πεδίο στο όποιο με μικροπολιτικές σκοπιμότητες επενδύει η κυβέρνηση στήνοντας θέατρο για δήθεν εκδίωξη των εργολάβων. Σημείωσε πως εξαρχής το ΚΚΕ διεκδικούσε να φύγουν εδώ άμεσα κι από παντού οι εργολάβοι, να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος ενώ αντίθετα να μονιμοποιηθούν με πλήρη εργασιακά – μισθολογικά – ασφαλιστικά -επιστημονικά   δικαιώματα όλοι όσοι εργάζονται με ελαστικές σχέσεις εργασίας. Κάλεσε τους εργαζόμενους να δυναμώσουν την πάλη τους για να μην γίνει καμιά απόλυση.

Επιπλέον ο Μ. Συντυχάκης ανέδειξε πως οι ευθύνες για την εξέλιξη αυτή   βαραίνουν την διοίκηση του νοσοκομείου, την 7η ΥΠΕ και το υπουργείο που, ενώ σκόπευαν να μην ανανεώσουν τη σύμβαση με τον εργολάβο, άφησαν 18 εργαζόμενους στο δρόμο. Ενώ ταυτόχρονα οι   υποσχέσεις που δόθηκαν για νέες προσλήψεις επικουρικών ως «πανάκεια» προφανώς δεν δίνουν οριστική λύση στην ομηρία αυτών των εργαζομένων, αφού δεν πρόκειται για δουλειά σταθερή και μόνιμη.

Στο Βενιζέλειο νοσοκομείο για άλλη μια φορά το κλιμάκιο του ΚΚΕ διαπίστωσε τις απαράδεκτες συνθήκες που επικρατούν για αυτούς που εργάζονται στα κοντέινερ ενώ τις τελευταίες μέρες με τη κακοκαιρία κινδύνευαν από διαρροές νερού οι υπολογιστές που στεγάζονται εκεί. Το κλιμάκιο του ΚΚΕ ενημέρωσε ότι η συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης που κατέθεσε το ΚΚΕ αναβλήθηκε 2 φορές με ευθύνη του υπουργού υγείας κάλεσε τους εργαζόμενους να μην αποδεχτούν αυτή την κατάσταση και να διεκδικήσουν τώρα ασφαλείς συνθήκες εργασίας και την μετεγκατάσταση τους άμεσα σε κατάλληλους χώρους.

Τέλος, κατά την περιοδεία στην μονάδα τεχνητού νεφρού του Βενιζελείου πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον διευθυντή της μονάδας καθώς και με εργαζόμενους του τμήματος όπου αναδείχθηκαν τα σοβαρά προβλήματα από τη παλαιότητα του εξοπλισμού αλλά και την καθυστέρηση της αντικατάστασής τους εξαιτίας της γραφειοκρατία που όμως ενισχύεται από τους ανταγωνισμούς των εταιριών που συμμετείχαν στο διαγωνισμό. Για άλλη μια φορά επιβεβαιώνεται ότι όσο κυριαρχούν οι εταιρίες και σε αυτή την δραστηριότητα του νοσοκομείου αυτό που θα κυριαρχεί είναι όχι τα συμφέροντα των ασθενών αλλά του κέρδους.

Ο Δ. Βρύσαλης σημείωσε πως η έλλειψη χρηματοδότησης, εγκαταστάσεων που να καλύπτουν τις ανάγκες ενός νοσοκομείου με χιλιάδες ασθενείς σε καθημερινή βάση οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην παράδοση της υγείας στο ιδιωτικό κεφάλαιο που αποτελεί και την πρόθεση της κυβέρνησης και χρειάζεται ο λαός να παλέψει μαζί με τους εργαζόμενους στην υγεία για ένα κρατικό δωρεάν σύστημα υγείας που να καλύπτει τις σημερινές ανάγκες. Δεσμεύτηκε όπως το ΚΚΕ θα βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων μέσα και έξω από την Βουλή, θα βρίσκεται μαζί τους στην πρώτη γραμμή του αγώνα.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί