Ηράκλειο: “Έφυγε” ο φωτογράφος των ανασκαφών και των αρχαιολόγων

Ο φωτογράφος των αρχαιολογικών ανασκαφών και των αρχαιολόγων του Ηρακλείου επί σχεδόν 4 δεκαετίες, Γιώργος Ξυλούρης, έφυγε από τη ζωή.

Την είδηση του θανάτου, που δεν έγινε έγκαιρα γνωστή, δημοσιοποίησε η αρχαιολόγος Κατερίνα Αθανασάκη, γράφοντας στο facebook χθες βράδυ:

“Έφυγε προχθές ο Γιώργος Ξυλούρης, ένας μεγάλος φωτογράφος, από τους τελευταίους εστέτ της εποχής του και της πόλης μας.
Θα ζει πάντα στο μικρό σύμπαν του Μουσείου μας, μαζί με δεκάδες επώνυμους και ανώνυμους ανθρώπους, που πέρασαν από το Μουσείο και άφησαν το αποτύπωμά τους στις μικρές και μεγάλες ιστορίες μας”.

Η αρχαιολόγος, Λιάνα Σταρίδα, έγραψε

“Ο Γιώργος ήταν δικός μας άνθρωπος, στενός συνεργάτης και καλός φίλος. Η απώλειά του στοιχίζει σε μας πολύ περισσότερο από τα όποια λιβανωτά για την πραγματικά εξαιρετική δουλειά του, το ταλέντο του και τη μοναδική του ικανότητα να αποτυπώνει με τον φακό του την παραμικρή λεπτομέρεια στα τόσο δύσκολα αντικείμενα”.

Ενώ η επίσης αρχαιολόγος, Δέσποινα Χατζή – Βαλλιάνου, σημείωσε:

“Ο Γιώργος Ξυλούρης ήταν ο πρώτος φωτογράφος που γνώρισα και συνεργάστηκα στο Μ.Η. Ήταν ιδιαίτερος άνθρωπος και εξαίρετος φωτογράφος γι αυτό και δυσεύρετος! Είχα την τύχη να συνεργαστούμε για τις φωτογραφίες των ευρημάτων του τάφου του Κουσέ κ.α. με άριστα αποτελέσματα πάντα. Θα τον θυμούμαι πάντα και οι φωτογραφίες του θα μείνουν μάρτυρες της προσωπικότητάς του”.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί