«Μεγαλείο ψυχής»: Λεοπάρδαλη χαρίζει τη ζωή σε νεογέννητο αγριόχοιρο (Βίντεο)

Το μεγάλο ενδιαφέρον των επιστημόνων αλλά κι όσων λατρεύουν να ασχολούνται και να μελετούν τους επιβλητικότερους θηρευτές του πλανήτη έχει προκαλέσει η δημοσιοποίηση ενός βίντεο, στο οποίο εμφανίζεται μία ενήλικη λεοπάρδαλη να χαρίζει τη ζωή σε έναν μικρό αγριόχοιρο, που θα μπορούσε να αποτελέσει ένα πανεύκολο γεύμα.

Η κάμερα του BBC Earth βρέθηκε στην Ουγκάντα και στα ερειπωμένα «ανάκτορα» του αιμοσταγούς πρώην δικτάτορα της χώρας Ίντι Αμίν Νταντά, τα οποία πλέον έχουν γίνει σπίτι για μερικά από τα άγρια ζώα που αφθονούν στις εκτάσεις του αφρικανικού κράτους.

Όπως είναι φυσικό, οι πληθυσμοί λιονταριών και λεοπαρδάλεων αποτελούν το κέντρο του ενδιαφέροντος για τους συντελεστές της σειράς των ντοκιμαντέρ αλλά και για τους επισκέπτες της περιοχής, όμως ο πρωταγωνιστής της παρακάτω ιστορίας δεν ανήκει στην οικογένεια των αιλουροειδών αλλά σε αυτή των αγριόχοιρων.

Πιο συγκεκριμένα, η κάμερα ακολουθεί έναν νεογέννητο αγριόχοιρο, ο οποίος θέλοντας να εξερευνήσει τα καινούργια λημέρια της οικογένειάς του, αποκοιμιέται μέσα σε μία από τις αίθουσες του ερειπωμένου κτιρίου, όταν μία πεινασμένη λεοπάρδαλη κάνει την εμφάνισή της στο σημείο.

Όμως, καθώς κανείς θα περίμενε ότι η μοίρα του μικρού αγριόχοιρου θα ήταν προδιαγεγραμμένη, το αιλουροειδές δεν μοιάζει έτοιμο να προσθέσει ακόμα ένα θήραμα στην μακρά λίστα των θυμάτων του κι αποφασίζει ως δια μαγείας να χαρίσει τη ζωή στο μικρό θηλαστικό.

 

gazzetta plus

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί