Η Ακρόπολη στο χιόνι! – Δείτε εντυπωσιακές φωτογραφίες της Αθήνας στα λευκά, από ψηλά

Τη θέα της χιονισμένης Ακρόπολης απολαμβάνουν σήμερα το πρωί οι κάτοικοι στο κέντρο της Αθήνας καθώς έντονη χιονόπτωση σημειώθηκε όλη τη νύχτα στην Αττική.

Ο Τηλέμαχος, το νέο βαρομετρικό χαμηλό που έπληξε τη χώρα από το βράδυ της Δευτέρας, έκανε το πέρασμά του και από την Αττική και το χιόνι ξεκίνησε να πέφτει στο κέντρο το βράδυ.

Το χιόνι ωστόσο δεν αναμένεται να κρατήσει πολύ καθώς τα φαινόμενα υποχωρούν. Την Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2018 αναμένονται χιονοπτώσεις στη Στερεά Ελλάδα, την Πελοπόννησο και την Εύβοια, οι οποίες από το πρωί θα περιοριστούν στην Ανατολική Στερεά Ελλάδα και την Εύβοια.

Χιονόνερο ή χιόνι και μεμονωμένες καταιγίδες αναμένονται στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται αραιές νεφώσεις κατά περιόδους, οι οποίες από το απόγευμα στα βόρεια και δυτικά θα πυκνώσουν. Παγετός θα επικρατήσει καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας στα κεντρικά και βόρεια ορεινά και ημιορεινά, όπως επίσης και σε πεδινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας, τόσο έως τις πρώτες πρωινές ώρες όσο και προς το βράδυ.

Στην Αττική αναμένονται χιονοπτώσεις έως το πρωί, ενώ στη συνέχεια ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση. Παγετός θα επικρατήσει καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας στα ορεινά και ημιορεινά του νομού καθώς και στα πεδινά έως τις πρώτες πρωινές ώρες αλλά και προς το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ, όμως από το μεσημέρι θα εξασθενήσουν και προς το βράδυ θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από -2 έως 1 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται αραιές νεφώσεις κατά περιόδους, που προς το βράδυ θα πυκνώσουν. Παγετός θα επικρατήσει καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ, όμως από το μεσημέρι θα εξασθενήσουν και θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 2 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από -7 έως -1 βαθμούς.

 

lifo.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί