Γερμανία: Σύλληψη 20χρονου υπόπτου για κυβερνοεπίθεση

Η γερμανική αστυνομία ανακοίνωσε την σύλληψη 20χρονου υπόπτου για την μαζική κυβερνοεπίθεση με θύματα εκατοντάδες πολιτικούς αξιωματούχους και προσωπικότητες που προκάλεσε σοκ στην Γερμανία.

Η σύλληψη του νεαρού, στο σπίτι του στην περιοχή της Φρανκφούρτης, έγινε την Κυριακή, αναφέρεται σε ανακοίνωση της αστυνομίας. Περισσότερες λεπτομέρειες αναμένονται κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

«Το κοινό θα μάθει όλα όσα γνωρίζω»

Ενημέρωση στα μέσα της εβδομάδας ανήγγειλε ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας Χορστ Ζεχόφερ, ενώ από τις 4 Ιανουαρίου δεν έχουν ανακοινωθεί εξελίξεις στην υπόθεση.

Οι γερμανικές αρχές ζήτησαν βοήθεια από την Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ NSA, έγραψε η εφημερίδα Bild , υπενθυμίζοντας ότι οι χάκερ δημοσιοποίησαν ιδιωτικά δεδομένα, όπως αριθμοί κινητής τηλεφωνίας και διευθύνσεις, «εκατοντάδων Γερμανών πολιτικών, συμπεριλαμβανομένης της Άνγκελα Μέρκελ.

Επίσης, δημοσιεύθηκαν πολλά προσωπικά δεδομένα καθώς και εσωτερικά έγγραφα κομμάτων.

Η Γερμανία έχει δει σειρά κυβερνοεπιθέσεων τα τελευταία χρόνια.

Οι χάκερ επιτέθηκαν σε ιδρύματα που συσχετίστηκαν με τα κυβερνώντα κόμματα του CDU και του SPD το 2017. Το 2015, παραβίασαν και το δίκτυο του κοινοβουλίου (Bundestag) και έκλεψαν 16 gigabytes δεδομένων.

Η επιχείρηση ασφάλειας Trend Micro Inc. έχει συνδέσει την επίθεση της Βουλής με την «φιλορωσική» ομάδα χάκερ Storm Storm.

ΕΡΤ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί