Σφοδρό κύμα κακοκαιρίας Δευτέρα και Τρίτη στην Κρήτη- Για χιόνια και στις πόλεις μιλά ο μετεωρολόγος Ε. Λέκκας (βίντεο)

Σε νέο κύμα κακοκαιρίας, με χαρακτηριστικά την χιονόπτωση σε χαμηλά υψόμετρα, αλλά και τις ισχυρές βροχοπτώσεις, από το απόγευμα της Δευτέρας για την Κρήτη, αναφέρθηκε  ο μετεωρολόγος, Μανώλης Λέκκας, στο περιθώριο των εκδηλώσεων των Θεοφανείων στα Χανιά.

Δείτε επίσης: Η «Σοφία» φεύγει, ο «Τηλέμαχος» έρχεται

Ο κ. Λέκκας, αφού ευχήθηκε χρόνια πολλά και εξήγησε τη σημασία της θρησκευτικής τελετής των Θεοφανείων, μίλησε στη συνέχεια στα τοπικά ΜΜΕ για “το κύμα κακοκαιρίας που αναμένεται το επόμενο διήμερο και θα ανεβάσει την Κρήτη στο υψηλότερο σκαλοπάτι όχι μόνο της Ελλάδας, αλλά και ολόκληρης της Ευρώπης όσον αφορά τα νερά που θα πέσουν καθώς επίσης και τα χιόνια, τα οποία θα έρθουν για τον τόπο μας. Και αυτό βέβαια είναι μία ιδιαίτερα μεγάλη ευλογία για το νησί”.

 

“Το κύμα κακοκαιρίας φαίνεται ότι έχει ιδιαίτερα έντονα χαρακτηριστικά, μοιάζει  περίπου με τα χαρακτηριστικά του κύματος κακοκαιρίας του 2017, κάτι που θα διαπιστώσουμε περισσότερο με τα αυριανά στοιχεία. Παρ’ όλα αυτά, θα επηρεάσει το νησί μας από τη Δευτέρα το βράδυ, σε σύντομο χρονικό διάστημα, μέχρι την Τρίτη, τις απογευματινές ώρες, όπου πολύ γρήγορα και πάλι θα επέλθει βελτίωση. Μία βελτίωση και πάλι, όμως, πρόσκαιρη, γιατί ένα νέο βαρομετρικό μας επηρεάζει και πάλι από την Τετάρτη, δίνοντας αρκετές και πάλι βροχοπτώσεις στο νησί.

Το χιόνι αυτή τη φορά θα σημειωθεί σε πολύ χαμηλά υψόμετρα και μιλάμε για χιονόστρωση σε πολύ χαμηλά υψόμετρα. Αλλά χιονόπτωση θα δούμε σε ακόμη χαμηλότερα υψόμετρα, ενδεχομένως και εντός των πόλεων, κυρίως στα βόρεια του νησιού, γιατί οι νοτιότερες περιοχές θα έχουν πολύ καλύτερες καιρικές συνθήκες… ενδεχομένως να δούμε χιόνι πιθανά και μέσα στην πόλη και βέβαια σίγουρα στις γύρω περιοχές”.

 

kriti24.gr- zarpanews

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί