Η Σοφία “έντυσε” με χιόνια περιοχές της Κρήτης! – Δείτε βίντεο και εικόνες με τα χιονισμένα τοπία

Στα «άσπρα» έχουν ντυθεί εδώ και λίγες ώρες οι ορεινές περιοχές του νομού Χανίων, με το χιόνι να «το’ χει στρώσει» για τα καλά στο οροπέδιο του Ομαλού…

Φωτο: Γιώργος Δρακουλάκης

 

Σύμφωνα με το kriti24.gr, το χιόνι που έπεφτε από νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής και όλη τη νύχτα είναι πολύ, αλλά παρόλα αυτά ο δρόμος παραμένει ανοικτός προς τον Ομαλό, μέχρι το Ξυλόσκαλο.

Φωτο: Γιώργος Δρακουλάκης

Σύμφωνα μάλιστα με ενημέρωση του Δημάρχου Πλατανιά, Γιάννη Μαλανδράκη η διέλευση των οχημάτων γίνεται κανονικά, ενώ υπάρχει και μηχάνημα της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης Χανίων, που φροντίζει να κρατά τον κεντρικό οδικό άξονα ανοικτό.

Φωτο: Γιώργος Δρακουλάκης

Ωστόσο, ο κ. Μαλανδράκης συστήνει ιδιαίτερη προσοχή στους οδηγούς και ιδιαίτερα από το βράδυ που θα πέσει παγετός.

Φωτο: Γιώργος Δρακουλάκης

Ντυμένο στα λευκά είναι το τοπίο και σε πιο χαμηλά σημεία, αφού μέχρι στιγμής το χιόνι έχει φτάσει στην περιοχή της Κράπης.

Μία πανοραμική εικόνα των Λευκών Ορέων, όπως φαίνονται από την περιοχή της Κάινας Αποκορώνου, μας δίνει το βίντεο του κ. Μανώλη Σεργάκη.

Ντυμένο στα λευκά είναι και το Τζερμιάδο, όπως δείχνει και η φωτογραφία του Siganos J. Oropedio Lasithiou.

Χαρακτηριστικές είναι και οι φωτογραφίες που δημοσιεύει η Μαριλένα Καρπαθιωτάκη στους Μετεωκρήτες από το Λιμνάκαρο στο Λασίθι.

Φωτογραφία: Μαριλένα Καρπαθιωτάκη

 

Φωτογραφία: Μαριλένα Καρπαθιωτάκη

 

Φωτογραφία: Μαριλένα Καρπαθιωτάκη

 

Μαγευτικά πλάνα στα χιόνια από τα Αμαριώτικα στον δυτικό Ψηλορείτη δημοσίευσε και η σελίδα Δια-SOS-τε τη Μεσαρά, η οποία βρέθηκεστην καρδιά πυκνής χιονόπτωσης στην περιοχή Παρδί των Κουρητών Αμαρίου.

Δείτε τα μαγευτικά πλάνα:

Στα λευκά ντύθηκε και η Γέργερη του Δήμου Γόρτυνας, με τις εικόνες να κόβουν την ανάσα!

Ένα υπέροχο, χειμωνιάτικο σκηνικό θα απολάυσουν όσοι επισκεπτούν την διαδρομή λίγο πάνω από την Γέργερη, προς το δάσος του Ρούβα.

Η πυκνή χιονόπτωση είχε σαν αποτέλεσμα να το στρώσει, καθώς τα καιρικά φαινόμενα είχαν ιδιαίτερη ένταση.

Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται φυσικά στον δρόμο, ενώ όσοι έχουν σκοπό να επισκεπτούν περιοχές με χιόνι χρειάζονται οπωσδήποτε αντιολισθητικές αλυσίδες.

Δείτε το βίντεο της Έφης Αποστολάκη που δημοσιεύει το apopsilive.gr:

 

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί