Ο Μανιαδάκης ελέγχεται και για εταιρεία στην Κρήτη- Η κατάθεσή του για “πάρτι διαφθοράς με Novartis” και εμπλοκή Γεωργιάδη, Λοβέρδου

Μόνο το μέρος των καταθέσεων του Ν. Μανιαδάκη που ενοχοποιεί τον ίδιο, μετά την μετατροπή του από προστατευόμενο μάρτυρα σε κατηγορούμενο για τα σκάνδαλα στην Υγεία, μπαίνει στο αρχείο, ενώ τα «σημεία και τέρατα» που αυτοβούλως προσήλθε και κατέθεσε στη Δικαιοσύνη παραμένουν σε ισχύ στα χέρια των εισαγγελέων, ξεκαθάρισε η Γιάννα Παπαδάκου μιλώντας Στο Κόκκινο και τον Νίκο Σβέρκο. Ήξερε από την Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου ότι χάνει την ιδιότητα προστατευόμενου μάρτυρα, δεν πήγε στους εισαγγελείς για τα «χρόνια πολλά!» είπε χαρακτηριστικά η ίδια.
Ο κ. Μανιαδάκης από προστατευόμενος μάρτυρας δημόσιου συμφέροντος μετατράπηκε σε κατηγορούμενο και αυτό δεν έγινε με μόνη αφορμή την απόπειρα εξόδου του από την χώρα, σημείωσε η κ. Παπαδάκου, το πρωί της Πρωτοχρονιάς στην Ισπανία -κατά τον ίδιο για να μετεγκατασταθεί, κατά την εισαγγελία υπάρχουν αμφιβολίες. Κατά το ρεπορτάζ, από την Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου, τρεις ημέρες πριν προσπαθήσει να φύγει, του είχε αναγγελθεί ότι θα μετατρεπόταν σε κατηγορούμενο. «Αυτά που λέει ότι πήγε και είπαν “χρόνια πολλά!” με την εισαγγελέα και τον υπεύθυνο των προστατευόμενων μαρτύρων στην Ασφάλεια δεν είναι αληθή», όπως ξεκαθάρισε. «Του είχε αναγγελθεί ότι δεν μπορούσαν να συνεχίσουν μαζί του υπό καθεστώς προστασίας γιατί είχαν προκύψει στοιχεία εναντίον του», κάτι που δεν είναι πρωτοφανές, γίνεται συνέχεια στις δικογραφίες.
«Επί της ουσίας, αυτό δεν σημαίνει τίποτε», συνέχισε η κ. Παπαδάκου, τώρα «μπαίνει στο αρχείο η κατάθεσή του όσον αφορά όσα έχει πει και τον ενοχοποιούν, τα υπόλοιπα όμως ισχύουν κανονικά στην δικογραφία … έχει δώσει τέσσερις καταθέσεις ως “Γιάννης Αναστασίου” … στις οποίες» όπως είπε:
  • έχει περιγράψει όλες τις μεθόδους, έχει μιλήσει ο ίδιος για πάρτι διαφθοράς με επίκεντρο την Novartis, είναι τα λόγια του. Δεν έχει δώσει μόνο ονόματα πολιτικών προσώπων, έχει δώσει και δέκα συμβούλους και παράγοντες του υπουργείου Υγείας την επίμαχη περίοδο, που διαμόρφωναν την τιμή του φαρμάκου, επωνύμως.
  • έχει πει κάτι πάρα πολύ σοβαρό και για τον κ. Γεωργιάδη και για τον κ. Λοβέρδο: “δεν μπορούσε ο υπουργός να μην γνώριζε όλη αυτή την κατάσταση” λέει για τον κ. Λοβέρδο, ενώ το ίδιο λέει για τον κ. Γεωργιάδη.
  • μιλάει για πιέσεις και από την αμερικανική πλευρά, εκτός της ελληνικής εισαγγελίας, αλλά «δεν προκύπτει κάτι τέτοιο. Στους Αμερικανούς πήγε μόνος του, αυτοβούλως, γιατί όμως ομολόγησε είχε μάθει ότι τον εμφάνιζαν ως εμπλεκόμενο και έτσι είναι, ως εμπλεκόμενο τον εμφάνιζαν». Στην Ελλάδα έλεγε ότι δεν υπάρχει θέμα και εμπλοκή «και λίγο καιρό αργότερα πήγε στην Αμερική και περιέγραφε το σκάνδαλο». Εκεί δεν τον μετέτρεψαν σε προστατευόμενο μάρτυρα … στο πρώτο πόρισμα στις 13/12/2017 από τις ΗΠΑ εμφανίζεται ως εμπλεκόμενος.
  • δεν είναι αλήθεια αυτά που έχει πει για το ΣΔΟΕ ότι δεν του βρήκαν χρήματα, βεβαίως του βρήκαν πάρα πολλά χρήματα που δεν μπορούσε να δικαιολογήσει, τα παραδέχθηκε και τα πλήρωσε … έκανε ρύθμιση
Πλέον, αναμένεται η κρίση των εισαγγελικών λειτουργών που «ήρθε το πλήρωμα του χρόνου … σύντομα θα έχουμε την απόφαση σε σχέση με τα 10 πολιτικά πρόσωπα … η γνώμη μου είναι ότι θα είναι σε εβδομάδες», εκτίμησε η κ. Παπαδάκου.
Για το αν η μετατροπή του κ. Μαναδιάκη σε κατηγορούμενο επηρεάζει την αξία των καταθέσεών του για την Δικαιοσύνη, η κ. Παπαδάκου είπε ότι «κατ’ αρχήν, υπάρχουν και άλλες καταθέσεις, δεν ήταν η πιο επιβαρυντική (σ,τ.σ. του κ. Μανιαδάκη. Όμως, φυσικά η κατάθεσή του σε ό,τι αφορά την δική του εμπλοκή ακυρώνεται, μπαίνει στο αρχείο. Αλλά τα άλλα που περιγράφει, σε τέσσερις καταθέσεις από τις αρχές του 2018, που έκανε αυτοβούλως ο ίδιος (πήγε και ζήτησε προστασία, δεν τον βρήκαν), αυτά που είπε δεν τα γνώριζαν οι εισαγγελικές Αρχές. Ως “Αναστασίου” φώτισε το πώς τιμολογούντο τα φάρμακα, επειδή μετείχε σε συσκέψεις με υπουργούς και την τρόικα που αφορούσαν τις τιμές των φαρμάκων, την πολιτική για το φάρμακο, αυτή είναι η ειδικότητά του, είχε καλές σχέσεις με τους “τροϊκανούς” και θεωρείτο ειδικός, του είχαν εμπιστοσύνη».
«Είχε και άλλη ιδιότητα όμως», συνέχισε η ίδια, «συνεργαζόταν με την Novartis, το λέει σε επώνυμη κατάθεσή του τον Ιανουάριο του 2018, όπου περιγράφει τον εαυτό του … σύμβουλος στον κ. Λοβέρδο, σύμβουλος στον κ. Γεωργιάδη, σύμβουλος στον κ. Βορίδη. Ο ίδιος το λέει. Περιγράφει πώς γινόταν η υπερτιμολόγηση, ποια φάρμακα προωθήθηκαν, με ονόματα. Και από την άλλη, ήταν συνεργάτης με την Novartis, είχε συμβάσεις. Ο ίδιος λέει για ερευνητικό έργο … είπε και αυτό το περίφημο για τον κ. Σαλμά με τα “πεντηντάρικα” … Για τον μόνο πράγματι που είπε ότι είχε άμεση άποψη περί χρηματισμού ήταν ο κ. Σαλμάς. Γιατί; Είναι ένα ερωτηματικό», όπως υπογράμμισε.
«Είπε διάφορα, κατονόμασε συμβούλους του πρώην πρωθυπουργού, κατονόμασε επικεφαλής των ομάδων διαμόρφωσης της τιμής των φαρμάκων. Και είπε ότι οι υπουργοί δεν μπορούσαν να μην ξέρουν, αυτό είναι το βασικό», είπε η κ. Παπαδάκου, η οποία αποκάλυψε ότι ελέγχεται ακόμα για μια εταιρεία στην Κρήτη.
“Εκτός από την Novartis ερευνάται και άλλη εταιρεία που έχει σχέση με τον κ. Μανιαδάκη, πρέπει να πω” σημείωσε. “Η εταιρεία αυτή είχε έδρα την Κρήτη, και αυτή είναι άλλη υπόθεση. Υπάρχουν διάφορα στοιχεία που θα ερευνηθούν με υπευθυνότητα, αλλά εν πάσει περιπτώσει δεν είναι αλήθεια ότι έπεσε κεραυνός εν αιθρία η μετατροπή του από προστατευόμενο μάρτυρα σε κατηγορούμενο”.

Δείτε ακόμη:

Ο βούρκος των “αρίστων”…

Πηγές του Εφετείου: Η δίωξη στον μάρτυρα «Αναστασίου» για τη Novartis ήταν δρομολογημένη για μετά τις γιορτές

Υπόθεση Novartis: Κατηγορούμενος πλέον για παθητική δωροδοκία ο άλλοτε διοικητής του ΠΑΓΝΗ

Συνελήφθη στο αεροδρόμιο για την υπόθεση Novartis πρώην διοικητής του ΠΑΓΝΗ

Πολάκης για Novartis: Η εμπλοκή του πρώην διοικητή του ΠΑΓΝΗ και ο άλλοτε υπουργός που… τσιρίζει!

Το σκάνδαλο Novartis και ο επί χρόνια διοικητής του ΠΑΓΝΗ, άτυπος σύμβουλος των υπουργών Υγείας της ΝΔ

Η Novartis “φακέλωνε” πολιτικούς!- Ο εχθρός Πολάκης και οι αναφορές σε 2 ακόμα πρόσωπα στην Κρήτη- Ο πιθανοί σύμμαχοι Μητσοτάκης και άλλοι (έγγραφα)

Ο σύμβουλος και πρώην διοικητής του ΠΑΓΝΗ και ο ρόλος της εταιρείας της συζύγου του, γνωστής τραγουδίστριας

Άδειο το σπίτι Μανιαδάκη – “Επιβεβαιώνονται οι αρχές ότι ήθελε να διαφύγει στο εξωτερικό”

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί