#Novartis_Gate: Πώς από έναν δικό της άνθρωπο κατέρρευσε το αφήγημα της ΝΔ περί “κουκουλοφόρων” μαρτύρων

Το αφήγημα της Ν.Δ. περί σκευωρίας και “κουκουλοφόρων μαρτύρων” στην υπόθεση της Novartis κατέρρευσε με πάταγο. Υπουργοί της γνώριζαν και συνεργάστηκαν με τον πρώτο που “έβγαλε” την “κουκούλα”, δηλαδή τον άλλοτε διοικητή του ΠΑΓΝΗ και σύμβουλο των υπουργών Υγείας των κυβερνήσεων Σαμαρά, Νίκο Μανιαδάκη.

Ο Άδ. Γεωργιάδης στην απελπισμένη του προσπάθεια να ακυρώσει τις διαδικασίες διερεύνησης του σκανδάλου απειλεί και υιοθετεί, όπως και ο Αντ. Σαμαράς, τον “κουκουλοφόρο” τον οποίο θα έστελνε στη Δικαιοσύνη…

Την ίδια ώρα τα φίλια προς την αντιπολίτευση ΜΜΕ δημοσιεύουν “αγιογραφίες” του πολυτάλαντου κ. καθηγητή Ν. Μανιαδάκη.

Στην πραγματικότητα, παρακολουθούμε έναν άνθρωπο, ο οποίος είχε μπει αυτοβούλως σε καθεστώς προστατευόμενου μάρτυρα για την υπόθεση Novarits, να αλλάζει τη στάση του μόλις διαπιστώνει ότι έχουν προκύψει στοιχεία εις βάρος του.

Αποφασίζει να φύγει στο εξωτερικό. Του απαγορεύεται η έξοδος από τη χώρα και του ασκείται δίωξη για παθητική δωροδοκία. Κι αυτός αρχίζει να δίνει συνεντεύξεις σε μέσα φιλικά προς τη Ν.Δ. (ΣΚΑΪ και “Πρώτο Θέμα”) και να καταγγέλλει ότι η Δικαιοσύνη του άσκησε πιέσεις και ότι η διερεύνηση της υπόθεσης υπηρετεί πολιτικές σκοπιμότητες.

Η πίεση που κατήγγειλε ο Μανιαδάκης ήταν τελικώς καταθέσεις μαρτύρων

Με μια πολύ σοβαρή παραδοχή που τινάζει στον αέρα την επιχειρηματολογία περί πιέσεων που δέχθηκε από τους εισαγγελείς προκειμένου να καταθέσει για πολιτικά πρόσωπα και συγκεκριμένα για τους Άδ. Γεωργιάδη, Γ. Στουρνάρα, Αν. Σαμαρά, εμφανίστηκε σε συνέντευξη του στον ΣΚΑΪ ο Ν. Μανιαδάκης.

Ο κατηγορούμενος πλέον για την υπόθεση της Novartis παραδέχτηκε πως η υποτιθέμενη άσκηση πίεσης από τους εισαγγελείς ουσιαστικά προήλθε από την ανάγκη να απαντήσει σε καταθέσεις άλλων προστατευόμενων μαρτύρων που τον εμφανίζουν ότι δωροδόκησε τα συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Ο βούρκος των “αρίστων”…

Πηγές του Εφετείου: Η δίωξη στον μάρτυρα «Αναστασίου» για τη Novartis ήταν δρομολογημένη για μετά τις γιορτές

Υπόθεση Novartis: Κατηγορούμενος πλέον για παθητική δωροδοκία ο άλλοτε διοικητής του ΠΑΓΝΗ

Συνελήφθη στο αεροδρόμιο για την υπόθεση Novartis πρώην διοικητής του ΠΑΓΝΗ

Πολάκης για Novartis: Η εμπλοκή του πρώην διοικητή του ΠΑΓΝΗ και ο άλλοτε υπουργός που… τσιρίζει!

Το σκάνδαλο Novartis και ο επί χρόνια διοικητής του ΠΑΓΝΗ, άτυπος σύμβουλος των υπουργών Υγείας της ΝΔ

Η Novartis “φακέλωνε” πολιτικούς!- Ο εχθρός Πολάκης και οι αναφορές σε 2 ακόμα πρόσωπα στην Κρήτη- Ο πιθανοί σύμμαχοι Μητσοτάκης και άλλοι (έγγραφα)

Δηλαδή, δυο μάρτυρες πριν από αυτόν και πριν την προσπάθεια φυγής του στο εξωτερικό είχαν καταθέσει πως ο Ν. Μανιαδάκης ήταν αυτός που χρημάτιζε τους πολιτικούς. Έτσι οι εισαγγελείς του ζήτησαν να καταθέσει αν όλα αυτά ισχύουν.

Στη συνέντευξή του ο Μανιαδάκης δεν μπόρεσε να εξηγήσει γιατί επέλεξε να καταθέσει ως προστατευόμενος μάρτυρας ενώ κατά τη δήλωσή του προσέτρεξε απλώς να καταθέσει ως τεχνοκράτης.

Δεν μπόρεσε επίσης να εξηγήσει γιατί και οι Αμερικάνοι του ζητούσαν να γίνει προστατευόμενος μάρτυρας και τελικά για ποιον λόγο έχει καταθέσει στο FBI εφόσον ήταν απλώς ένας… τεχνοκράτης.

Παρά το φιλικό δημοσιογραφικό περιβάλλον που δεν τον πίεσε για τις λεπτομέρειες όσων παρέθετε έγινε εμφανές ότι ο Μανιαδάκης επέλεξε να καταθέσει με «κουκούλα», όπως έλεγαν οι μέχρι πρότινος αντίπαλοί του, για λόγους που δεν μπόρεσε να εξηγήσει.

Επίσης, ο Ν. Μανιαδάκης που ούτε λίγο ούτε πολύ είπε ότι… είδε φως στην Εισαγγελία και μπήκε για να βοηθήσει ως τεχνοκράτης, απέκρυψε ότι μετά το άνοιγμα των λογαριασμών του από τις εισαγγελικές αρχές βρέθηκε με μαύρο χρήμα στην κατοχή του το οποίο προκειμένου να νομιμοποιήσει πλήρωσε πρόστιμο που ξεπερνά το μισό εκατομμύριο.

Η δε εμφάνισή του στις εισαγγελικές αρχές δεν έγινε καθόλου οικειοθελώς όπως το εμφανίζει αλλά εξαιτίας δημοσιεύματος του Hot Doc το 2012, που αποκάλυπτε τη σχέση εταιριών της συζύγου του με φαρμακευτικές εταιρίες ενώ ο ίδιος ήταν σύμβουλος υπουργών. Μάλιστα και στην έκθεσή του το FBI τον υποδεικνύει ως πρόσωπο-κλειδί στο σκάνδαλο Novartis. Και γι’ αυτό το λόγο έγινε η προσέγγισή του από τον δικηγόρο Παύλο Σαράκη, ο οποίος συνεργαζόταν με τις αμερικανικές αρχές για το ελληνικό κομμάτι του σκανδάλου.

Ο κ. Μανιαδάκης δεν απάντησε γιατί όπως υποστήριξε εκτός από τις ελληνικές εισαγγελικές αρχές και το FBI, τον πίεζε να καταθέσει ενταγμένος σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων. Στην… προστατευμένη του τηλεοπτική εμφάνιση αποσιώπησε (και η δημοσιογράφος δεν ρώτησε) και όλα τα ενοχοποιητικά στοιχεία που έχει καταθέσει εναντίον του Μάριου Σαλμά, του Άδωνι Γεωργιάδη και του Ανδρέα Λοβέρδου.

Επίσης είναι πολύ σημαντικό ότι ο κ. Μανιαδάκης παραδέχτηκε ότι θα έφευγε μόνιμα στο εξωτερικό αλλά θα δήλωνε στη διάθεση των εισαγγελικών αρχών.

Αντίδραση Σαμαρά

Χαρακτηριστικά, ο κ. Σαμαράς, στον απόηχο της συνέντευξης του Μανιαδάκη στο Πρώτο Θέμα, έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter: “Είχα πει ότι επρόκειτο για τη χειρότερη σκευωρία συκοφαντίας και σπίλωσης που έχει υπάρξει ποτέ. Τώρα αρχίζει αυτό να επιβεβαιώνεται πλήρως… Είχα πει ότι «θα τους πάω ως το τέλος». Τώρα όλοι καταλαβαίνουν γιατί…”.

Αναμένουμε με αγωνία αν ο πρώην πρωθυπουργός θα αναφερθεί και σε όσα δήλωσε στον ΣΚΑΪ και στη Σία Κοσιώνη, ο Νίκος Μανιαδάκης όπου παραδέχτηκε ότι η υποτιθέμενη πίεση, που κατήγγειλε, ήταν τελικώς καταθέσεις μαρτύρων…

Σαμαράς Αντώνης@samaras_antonis

Είχα πει ότι επρόκειτο για τη χειρότερη σκευωρία συκοφαντίας και σπίλωσης που έχει υπάρξει ποτέ. Τώρα αρχίζει αυτό να επιβεβαιώνεται πλήρως…
Είχα πει ότι “θα τους πάω ως το τέλος”. Τώρα όλοι καταλαβαίνουν γιατί…

Με πληροφορίες από Αυγή και Documentonews.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί