Και οι σύμβουλοί του απέρριψαν τα κόλπα του δημάρχου Χερσονήσου για την ιδιωτικοποίηση της Καθαριότητας!

Τα κόλπα που προσπάθησε να κάνει η δημοτική αρχή για να περάσει την παράταση της ιδιωτικοποίησης στην Καθαριότητα, δεν έπεισαν ούτε τους συμβούλους της πλειοψηφίας στο δήμο Χερσονήσου! Χθες βράδυ η πρότασή της για την παράταση της ανάθεσης της εργολαβίας σε ιδιωτική εταιρεία μέχρι… το 2025, απορρίφθηκε ακόμα και από συμβούλους της πλειοψηφίας κι έτσι δεν πέρασε.

Όπως και χθες αναφέραμε, η δημοτική αρχή, 5 μήνες πριν τις εκλογές, επέλεξε να περάσει την παράταση της εργολαβίας, ύψους 16,5 εκατομμυρίων ευρώ, δεσμεύοντας όχι μόνο την επόμενη αλλά και τη μεθεπόμενη δημοτική αρχή! Μάλιστα για την πρόταση της νέας εργολαβίας, ύψους 3,3 εκατομμυρίων ευρώ το χρόνο, επικαλέστηκε το γεγονός που η ίδια προκάλεσε, ότι δηλαδή δεν έχει προσωπικό στον τομέα της Καθαριότητας. Προσωπικό που στην πραγματικότητα αρνήθηκε η ίδια να έχει, αγνοώντας τη σχετική νομοθεσία του 2017 αλλά ακόμα και την επιστολή που είχε κάνει ο τότε υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, προκειμένου να ενεργοποιηθεί ο δήμος και να πάρει προσωπικό, όπως προβλέπει η νέα νομοθεσία. Η δημοτική αρχή αρνήθηκε να εφαρμόσει τη θετική για την ίδια πρόβλεψη του νόμου, έμεινε χωρίς επαρκές προσωπικό, και στη συνέχεια επικαλούμενη ακριβώς αυτό που προκάλεσε, επιχείρησε να παραδώσει τον τομέα της Καθαριότητας σε ιδιώτη!

Δείτε επίσης:

Δήμος Χερσονήσου: Αρνήθηκε προσλήψεις στην Καθαριότητα και τώρα τη δίνει σε ιδιώτη για άλλα 5 χρόνια, επειδή… δεν έχει προσωπικό!

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί