Καταδικάζουν την τοποθέτηση βόμβας έξω από τον ΣΚΑΪ

Ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, η υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη και τα κόμματα καταδικάζουν τη βομβιστική ενέργεια στις κτιριακές εγκαταστάσεις του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ.

Δείτε: Έκρηξη βόμβας στον ΣΚΑΪ (φωτο-βίντεο)

Η υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη, συνοδευόμενη από τον αρχηγό της ΕΛΑΣ αντιστράτηγο Αριστείδη Ανδρικόπουλο, μετέβησαν στις εγκαταστάσεις του Σκάι στο Νέο Φάληρο, προκειμένου να ενημερωθούν για την έκρηξη βόμβας.

Η Όλγα Γεροβασίλη δήλωσε για τη βομβιστική ενέργεια στο Φάληρο:

«Η δημοκρατία είναι θωρακισμένη και δεν απειλείται», δήλωσε η Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη, συμπληρώνοντας ότι «πρέπει να το σκεφτούν καλά όλοι όσοι αφήνουν διαδρόμους για να περνούν φωνές τρομοκρατίας ή φασισμού».

Οι δηλώσεις έγιναν έξω από τις κτιριακές εγκαταστάσεις του τηλεοπτικού σταθμού “Σκάι”, όπου σήμερα σημειώθηκε βομβιστική ενέργεια και όπου άμεσα μετέβησαν επιτόπου η πολιτική και φυσική ηγεσία της ΕΛΑΣ. «Είμαστε εδώ από την πρώτη στιγμή, με τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας για ένα γεγονός που τραυματίζει τη δημοκρατία. Η δημοκρατία, όμως, θωρακίζεται ακόμη περισσότερο και φυσικά δεν απειλείται», δήλωσε η Υπουργός στους δημοσιογράφους, προσθέτοντας ότι οι έρευνες θα συνεχιστούν μέχρι την πλήρη εξιχνίαση της υπόθεσης.

Από την έκρηξη προκλήθηκαν μόνο για υλικές ζημιές, καθώς η Αστυνομία αμέσως μετά το προειδοποιητικό τηλεφώνημα απέκλεισε την περιοχή και δεν απειλήθηκαν ζωές.

Ν. Βούτσης: Αυτονόητη και απερίφραστη η καταδίκη της επίθεσης στον ΣΚΑΪ

Για αυτονόητη και απερίφραστη καταδίκη της τρομοκρατικής επίθεσης στον ΣΚΑΪ που μπορεί να είχε διακινδύνευση για ανθρώπινες ζωές έκανε λόγο στον σταθμό μας ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης καταδικάζοντας την επίθεση.

«Ο τρόμος και ο φόβος δεν μπορούν να μπουν στην εξίσωση και των πλαίσιο της αντιπαράθεσης… Μένουν πάντα στο περιθώριο των εξελίξεων, ευτυχώς δεν υπάρχουν ανθρωπινά θύματα» σημείωσε ο κ. Βούτσης. Ερωτηθείς για το κυβερνητικό εμπάργκο στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος της Βουλής δήλωσε: «Μην συμψηφίζουμε και εργαλειοποιούμε αυτά τα ζητήματα, είναι διαφορετικά ζητήματα, δεν μπορούν να μπαίνουν στο ίδιο ζύγι, ούτε καν επηρεάζουν». «Πιστεύω ότι η χώρα γύρισε σελίδα, βγαίνουμε από το ξέφωτο, και αυτό θα βοηθήσει να μην υπάρξουν ακρότητες» σημείωσε.

Μ. Σπυράκη: Ευθύνη κυβέρνησης κι αστυνομίας να βρεθούν οι τρομοκράτες
Η Δημοκρατία, η πολυφωνία και η ελευθεροτυπία δεν φιμώνονται και δεν τρομοκρατούνται από κανέναν είπε σήμερα στον ΣΚΑΙ η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Μαρία Σπυράκη.

Η Κα Σπυράκη, τόνισε πως είναι απαραίτητο οι τρομοκράτες να βρεθούν αμέσως και να τιμωρηθούν παραδειγματικά.

Όπως είπε χαρακτηριστικά το παραπάνω είναι ευθύνη της κυβέρνησης και της αστυνομίας.

Σημείωσε πως αυτό που συνέβη σήμερα δεν δεν είναι απλώς καταδικαστέο αλλά χρήζει επείγουσας δράσης.

Καταδικάζει το ΚΚΕ

«Οι ενέργειες αυτές είναι απόλυτα καταδικαστέες. Λειτουργούν, εκτός των άλλων, ως άλλοθι για την ένταση της καταστολής και βοηθούν αντικειμενικά εκείνους, που θέλουν να επιβληθεί κλίμα φόβου και σιγή νεκροταφείου στον λαό» τονίζεται σε ανακοίνωση του ΚΚΕ για την έκρηξη βόμβας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Κίνημα Αλλαγής: Η Δημοκρατία και η Ενημέρωση δεν τρομοκρατούνται

«Καταδικάζουμε κατηγορηματικά και απερίφραστα την τρομοκρατική επίθεση κατά του ΣΚΑΙ. Η Δημοκρατία και η Ενημέρωση δεν τρομοκρατούνται. Η κυβέρνηση οφείλει να βρει τους δράστες και να τους στείλει στη Δικαιοσύνη. Οι εργαζόμενοι όρθιοι θα συνεχίσουν τον αγώνα της ενημέρωσης. Είμαστε στο πλευρό τους» δήλωσε ο Σταμάτης Μαλέλης, γραμματέας του Τομέα Επικοινωνίας του Κινήματος Αλλαγής για την τρομοκρατική επίθεση κατά του ΣΚΑΪ.

Ποτάμι: Η βομβιστική επίθεση εναντίον Μέσων Ενημέρωσης είναι επίθεση εναντίον της Δημοκρατίας

«Η βομβιστική επίθεση εναντίον Μέσων Ενημέρωσης  είναι επίθεση εναντίον της Δημοκρατίας. Είναι καθήκον όλων των δημοκρατικών δυνάμεων να καταδικάσουν την επίθεση, επισημαίνοντας ότι η τρομοκρατία δεν έχει θέση στην κοινωνία μας» τονίζει σε ανακοίνωσή του το Ποτάμι, για την τρομοκρατική επίθεση στο κτίριο του ΣΚΑΪ.

Το Ποτάμι εκφράζει συμπαράσταση στους εργαζόμενος και τη διοίκηση του ΣΚΑΪ και της Καθημερινής και σημειώνει: «Οι αρχές πρέπει να ανακαλύψουν τους ενόχους και όλοι πρέπει να απομονώσουμε τις ακραίες φωνές και να ενισχύσουμε το κλίμα διαλόγου αποφεύγοντας την ακραία πόλωση και τη στοχοποίηση ανθρώπων και Μέσων».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί