Συναγερμός στην Ιταλία για πτήση που ερχόταν στην Κρήτη!- Χάθηκε η επικοινωνία και σηκώθηκαν πολεμικά για κατάρριψη! (εικόνα)

Ένα πολιτικό αεροσκάφος, που είχε απογειωθεί από την Ισπανία και ερχόταν στην Κρήτη, ήταν η αιτία να σημάνει συναγερμός στον εναέριο χώρο της Ιταλίας το Σάββατο! Το αεροσκάφος, που ανήκει σε αυστραλιανή εταιρεία, διέκοψε την επικοινωνία με τις ιταλικές αρχές μόλις εισήλθε στον ιταλικό εναέριο χώρο, στις 10.30 το πρωί του Σαββάτου.

Σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης της Ιταλίας, αμέσως σήμανε ύψιστος συναγερμός καθώς το αεροσκάφος θεωρήθηκε ύποπτο, και απογειώθηκαν δυο F-2000 Eurofighter της Πολεμικής Αεροπορίας της Ιταλίας, με στόχο να το αναχαιτίσουν ή ακόμα και να το καταρρίψουν, αν χρειαζόταν!

Τα πολεμικά έφτασαν μέσα σε λίγα λεπτά στο σημείο όπου πετούσε το πολιτικό αεροσκάφος και μετά από λίγο κατάφεραν να αποκαταστήσουν αρχικά οπτική επαφή και στη συνέχεια επικοινωνία. Όπως αναφέρεται, η διακοπή της επικοινωνίας οφειλόταν σε τεχνικό πρόβλημα το οποίο προέκυψε μόλις το σκάφος που κατευθυνόταν στην Κρήτη μπήκε στον ιταλικό εναέριο χώρο.

Η Ιταλική Πολεμική Αεροπορία ανακοίνωσε στη συνέχεια ότι αυτόματα τέθηκε σε συναγερμό όλο το σύστημα τους ΝΑΤΟ αλλά και της Ιταλίας ακριβώς επειδή το πολιτικό αεροσκάφος δεν ανταποκρίθηκε στην επικοινωνία.

Candiadoc με πληροφορίες από ilmattino.it, internapoli.it, fanpage.it

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί