Τέσσερις νεκροί και τουλάχιστον 11 τραυματίες από την επίθεση στο Στρασβούργο (φωτο-βίντεο)

Συναγερμός σήμανε στο Στρασβούργο όταν άρχισαν να πέφτουν πυροβολισμοί στο κέντρο της πόλης, κοντά στη χριστουγεννιάτικη αγορά, στην Γκραντ Ρου όπου βρίσκονται πολλά καταστήματα και εστιατόρια.

Δείτε επίσης: Στρασβούργο: Πυροβολισμοί με νεκρούς και τραυματίες – Εγκλωβισμένος ο ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης (Βίντεο)

Τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 11 τραυματίστηκαν, ενώ η Αστυνομία ανακοίνωσε ότι ο δράστης διαφεύγει. Οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν ταυτοποιήσει τον δράστη της ένοπλης επίθεσης, ο οποίος ήταν γνωστός στις Αρχές για εγκληματικές δραστηριότητες, δήλωσε σε δημοσιογράφους ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας, Κριστόφ Καστανέρ.

Ο 29χρονος συγκαταλεγόταν στις λίστες παρακολούθησης, τις λεγόμενες Fiche S, των υπηρεσιών πληροφοριών.

Οι λίστες αυτές περιλαμβάνουν ανθρώπους που παρακολουθούνται για λόγους θρησκευτικής ριζοσπαστικοποίησης ή για διασυνδέσεις με ισλαμιστές.

Σύμφωνα με πληροφορίες που διέρρευσαν, ο φερόμενος ως δράστης έχει γεννηθεί στο Στρασβούργο. Σύμφωνα με έγκυρες αστυνομικές πηγές, ο 29χρονος διέφυγε τις πρωινές ώρες, κατά τη διάρκεια εισβολής της αστυνομίας στο διαμέρισμά του.

Στο διαμέρισμα βρέθηκαν και χειροβομβίδες, οι οποίες κατασχέθηκαν, ενώ ο ίδιος ύποπτος διέφυγε έχοντας όπλα στην κατοχή του. Η έρευνα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, αφορούσε υπόθεση ληστείας.

Όπως ανέφερε στον ιστότοπό της η τοπική εφημερίδα DNA (Dernieres nouvelles d’ Alsace) ο ένοπλος άνοιξε πυρ στην οδό Γκραντ Αρκάντ. Κατόπιν κατευθύνθηκε προς την Γκραντ Ρου, όπου συνέχισε να πυροβολεί.

https://youtu.be/xOR2MFapd30

 

 

Το κέντρο της πόλης παραμένει αποκλεισμένο σε ακτίνα περίπου 200 μέτρων γύρω από την πλατεία Γκούτενμπεργκ.

Οι υπηρεσίες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κάλεσαν επίσης όσους βρίσκονταν στο κτίριο να παραμείνουν εκεί και να μην βγουν έξω, όπως ανέφερε ο απεσταλμένος του ΑΠΕ-ΜΠΕ Α. Βικέτος.

 

Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Εντουάρ Φιλίπ ενεργοποίησε το διυπουργικό κλιμάκιο αντιμετώπισης κρίσεων, ανακοίνωσε το Ματινιόν.

Σύμφωνα με τις υπηρεσίες του επικεφαλής της γαλλικής κυβέρνησης, ο Φιλίπ «αποφάσισε την ενεργοποίηση του διυπουργικού πυρήνα αντιμετώπισης κρίσεων» ώστε να συντονιστεί το έργο των συναρμοδίων υπουργείων και υπηρεσιών για τη διαχείριση της επίθεσης.
Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν μετέβη στο διυπουργικό κλιμάκιο αντιμετώπισης της κρίσης που συνεκλήθη εξαιτίας της επίθεσης στο υπουργείο Εσωτερικών, γνωστοποίησε στο μεταξύ πριν από λίγο το Ελιζέ.

“Πυροβολισμοί στο κέντρο του Στρασβούργου. Παρακαλούμε όλους να μείνουν στα σπίτια τους αναμένοντας να ξεκαθαρίσει η κατάσταση”, ανέφερε ο αντιδήμαρχος της πόλης, Αλέν Φοντανέλ.

Οι αρχές κάλεσαν επίσης μέσω του Twitter τον κόσμο να μην διαδίδει ψευδείς φήμες, να παραμείνει ψύχραιμος και να ενημερώνεται μόνο από επίσημες πηγές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί