Αντιφάσεις και αλληλοκατηγορίες στην κατ’ αντιπαράσταση εξέταση των κατηγορουμένων για τη δολοφονία της Ελένης

Άκρως σοκαριστικά είναι αυτά που κατέθεσαν ενώπιον της Τακτικής Ανακρίτριας Πλημμελειοδικών της Ρόδου στην κατ’ αντιπαράσταση εξέτασής τους ο 21άχρονος και ο 19άχρονος που κατηγορούνται για το βιασμό και τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη στη Ρόδο.

  Διαβάστε επίσης:

Αν και το documentonews.gr διαθέτει στα χέρια του τα σχετικά έγγραφα, επιλέγει να μη δημοσιεύσει αυτοτελώς τα αποσπάσματα καθώς σ’ αυτά περιγράφεται με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες η δολοφονία της 21άχρονης φοιτήτριας.

Η Ελένη Τοπαλούδη, όπως αποδείχτηκε από την ιατροδικαστική έκθεση, υπέφερε στα χέρια των φερόμενων δολοφόνων της. Το ίδιο ακριβώς προκύπτει και από τις ωμές περιγραφές του αποτρόπαιου εγκλήματος από τον 21άχρονο Ε.Κ και τον 19άχρονο Α.Λ. Οι δυο άνδρες αλληλοεπιρρίπτουν ευθύνες, κάτι που έπραξαν και νωρίτερα στις απολογίες τους. Κατηγορούν ο ένας τον άλλον για τη δολοφονία της νεαρής φοιτήτριας. Αναφέρουν επίσης και το πώς επέλεξαν συνειδητά να καθαρίσουν τον τόπο τους εγκλήματος καθώς και το αυτοκίνητο με το οποίο μετέφεραν την Ελένη για να την πετάξουν στη θάλασσα.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στην Έκθεση κατ’ αντιπαράσταση εξέτασης των κατηγορούμενων, ο Ε.Κ, ο Α.Λ και η Ελένη Τοπαλούδη βρίσκονταν το βράδυ της 27ης Νοεμβρίου στο εξοχικό σπίτι του πρώτου στους Πευκούς στη Ρόδο. Η σορός της φοιτήτριας εντοπίστηκε το πρωί της 28ης Νοεμβρίου από κλιμάκιο του Λιμενικού στη Λίνδο, στη θαλάσσια περιοχή «Φώκια» στους Πεύκους.

Από την πρώτη κιόλας ερώτηση της ανακρίτριας προκύπτουν αντιφάσεις στις απαντήσεις των δυο κατηγορουμένων. Ο Ε.Κ αναφέρει ότι γνωρίζει σχεδόν έναν χρόνο τον Α.Λ ενώ ο δεύτερος ισχυρίζεται πως γνωρίστηκε με τον πρώτο πριν από έναν μήνα. «Πριν από έναν μήνα γνωριστήκαμε και κάνουμε παρέα. Φατσικά μόνο τον ξέρω εδώ και έναν χρόνο, μόνο ένα γεια είχαμε».

ΕΡ: Στη διαδρομή πίνατε;

Α.Λ.: Πίναμε βότκα από το μπουκάλι και οι τρείς.

Ε.Κ.: Όχι δεν ήπια.

Οι απαντήσεις των δυο κατηγορουμένων για το τί συνέβη εκείνο το βράδυ διαφέρουν τελείως, ειδικά στο σημείο για το ποιος από αυτούς διέπραξε την ειδεχθή δολοφονία. Ο Ε.Κ κατηγορεί τον Α. Λ και αντιθέτως.

Ο 21άχρονος Ροδίτης κατηγορεί τον 19άχρονο ότι «τη χτυπούσε στο κεφάλι με τον κάθε τρόπο που μπορούσε να τη σκοτώσει» και πως εκείνος είχε σοκαριστεί. «Εγώ είχα σοκαριστεί και δεν αντιδρούσα, όταν έπιασε το σίδερο έφυγα πήγα στο άλλο δωμάτιο και τραβούσα τα μαλλιά μου».

Αντίθετη είναι η απάντηση που δίνει στην Ανακρίτρια ο 19άχρονος Α.Λ. Κατηγορεί για το έγκλημα τον 21άχρονο λέγοντας πως ο Ε.Κ την γρονθοκόπησε, τη μαχαίρωσε και τη χτύπησε με το σίδερο στο κεφάλι.

Ο ένας διαψεύδει τον άλλον και για το μαχαίρι το οποίο ήταν ανάμεσα στα ευρήματα που εντόπισαν οι Αρχές στη θαλάσσια περιοχή της «Φώκιας». Ο 21άχρονος Ε.Κ κατέθεσε πως ο 19άχρονος Α.Λ πήγε στην κουζίνα και πήρε ένα μαχαίρι με το οποίο μαχαίρωσε την νεαρή φοιτήτρια. Το αντίθετο ισχυρίζεται ο Α.Λ που είπε ότι ο Ε.Κ. πήγε και πήρε το μαχαίρι από την κουζίνα και το χρησιμοποίησε εναντίον της Ελένης.

Αποτρόπαια είναι τα όσα είπαν οι φερόμενοι δολοφόνοι της 21άχρονης φοιτήτριας για το τί ακολούθησε μετά τον άγριο ξυλοδαρμό της στο εξοχικό, πώς τη μετέφεραν και την πέταξαν στη θάλασσα. Και εδώ, προκύπτουν αντιφάσεις στις απαντήσεις τους.

ΕΡ.: Πώς μεταφέρατε την κοπέλα στο αυτοκίνητο και με ποια συνεννόηση μεταξύ σας;

Ε.Κ: Τον βοήθησα (σ.σ τον 19άχρονο Α.Λ), να μεταφέρουμε την κοπέλα στο αμάξι με τη συνεννόηση να την πάμε στο νοσοκομείο. Της έριξε ένα σεντόνι στο κεφάλι για να μην φαίνεται έτσι όπως της το έκανε. Η κοπέλα ήταν αναίσθητη. Είπαμε να την πάμε στο νοσοκομείο. Την βάλαμε να κάθεται στη θέση του συνοδηγού. Ο Α. οδηγούσε, εγώ κάθισα πίσω.

Τα αντίθετα ισχυρίζεται ο συγκατηγορούμενός του. Όπως απαντάει στην Ανακρίτρια ο Α.Λ., οδηγός ήταν ο 21άχρονος Μ.Κ.

Α.Λ: Συμφωνήσαμε να πάμε στο νοσοκομείο, αφού το πρότεινα είπε ναι, ο Ε.Κ. τη σήκωσε μόνος του από το κρεβάτι και την πήγε στο αυτοκίνητο, εγώ άνοιξα την πόρτα να τη βάλει. Ο Ε.Κ οδήγησε το αυτοκίνητο και εγώ έκατσα πίσω στην καρότσα.

Εξίσου ανατριχιαστικές είναι οι περιγραφές των δυο για το πώς πέταξαν την Ελένη στη θάλασσα αλλά και για τα λόγια της νεαρής φοιτήτριας όταν συνήλθε για λίγο μέσα στο αμάξι.

ΕΡ: Γιατί όταν αντελήφθης ότι δεν βγαίνετε στον κεντρικό δρόμο για τη Ρόδο και το νοσοκομείο και κατευθύνεστε αλλού, δεν τον ρώτησες που πάτε;

Ε.Κ: Δεν τον ρώτησα γιατί είμαι χαζός, παίρνω μερικά φάρμακα και δεν καταλαβαίνω μερικές φορές. Δεν ήξερα ότι θα την πετάξει στην παραλία. Δεν πήγε το μυαλό μου.

Α.Λ: Εγώ την περιοχή δεν την ξέρω, κατάλαβα όμως όταν οδηγούσε μέσα σε κάτι δάση ότι δεν πάμε στη Ρόδο, του χτύπησα από πάνω το αμάξι και του είπα που πας. Δεν μου απάντησε. Η κοπέλα μετά από ένα λεπτό και ενώ ήταν στο αυτοκίνητο ανέκτησε τις αισθήσεις της και φώναξε: «Θα σας πάω στην αστυνομία» και μετά ξαναλιποθύμησε.

Το σεντόνι την κάλυπτε συνεχώς και δεν προσπάθησε να φύγει, δεν είχε τη δύναμη […]. Κατέβηκα από την καρότσα και του είπα τι κάνεις εδώ; Και μου απάντησε: «Θα το τελείωσω εδώ γιατί θα με πάει φυλακή». Εγώ εκείνη τη στιγμή δεν απάντησα, την έβγαλε μόνος του από το αυτοκίνητο, εγώ κάθισα στη θέση του συνοδηγού και δεν κοίταξα γιατί δεν είχα την ψυχική δύναμη.

Ε.Κ: Σε 7-8 λεπτά φτάσαμε στην παραλία, πήγε το μυαλό μου τι ήθελε να κάνει και του είπα ότι δεν πρέπει να τελειώσει έτσι. Αυτός μου απάντησε ότι θα τελειώσει μια και καλή για να μην έχουμε πρόβλημα. Την έβγαλε μόνος του από το αυτοκίνητο και την πέταξε μόνος του. Άκουσα την κοπέλα να φωνάζει πριν την πετάξει: «Θα σας βρει ο πατέρας μου». Την πέταξε κατευθείαν μέσα […].

ΕΡ: Όταν επιστρέψατε στο σπίτι στους Πευκούς μετά τι συνέβη;

Ε.Κ: Καθάρισα εγώ και αυτός πήγε να πετάξει τα πράγματα. Δεν ξέρω που πήγε. Μετά από 10 λεπτά περίπου γύρισε.

Α.Λ: Πήγαμε σπίτι και υπό τις διαταγές του, συλλέξαμε τα αντικείμενα, μου πέταξε ένα σφουγγάρι και μου είπε: «Καθάρισε». Αφού μαζέψαμε τα πράγματα, πήγαμε μετά πάλι στην ίδια παραλία και τα πετάξαμε. Είχε σχεδόν ξημερώσει.

Αυτά κατέθεσαν και στις απολογίες τους πριν από δυο ημέρες (σ.σ 5 Δεκεμβρίου) της εξέτασης κατ ’αντιπαράστασης. Ο 21άχρονος Ροδίτης ισχυρίστηκε πως ο Α.Λ πέταξε τα πράγματα της Ελένης χωρίς να ξέρει ο ίδιος σε ποια περιοχή. Αυτός, όπως ισχυρίζεται καθάρισε το σπίτι.

Αντιθέτως, ο 19άχρονος ισχυρίζεται πώς ο 21άχρονος του έδωσε εντολές – τις οποίες βέβαια υπάκουσε – για να μαζέψει τα πράγματα τα οποία αργότερα μαζί πέταξαν στην ίδια περιοχή που είχαν πετάξει την Ελένη. Αργότερα, επέστρεψαν μαζί στο σπίτι και το καθάρισαν.

ΕΡ: Μετά την παραλία που πήγατε;

Ε.Κ: […] Το αυτοκίνητο το καθάρισα εγώ από τα αίματα με χλωρίνη και ο πατέρας μου δεν κατάλαβε τίποτα.

Α.Λ: Μετά φύγαμε για τη Ρόδο […]. Μου είπε ότι αν το πω σε κανέναν το τι συνέβη, θα με σκοτώσει.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί