Βίντεο Φρουζή που καίει Σαμαρά και Στουρνάρα στην κατοχή του FBI

Η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Documento αναφέρει:

Το σημερινό  δημοσίευμα της εφημερίδας Documento δημιουργεί νέα  εύλογα ερωτήματα για τις σχέσεις Σαμαρά – Φρουζή. Σύμφωνα με αυτό, το FBI έχει στην κατοχή του βίντεο στο οποίο  ο Φρουζής της Novartis ενημερώνει την εταιρία  για τη συμμετοχή του σε συνάντηση της Α. Μέρκελ με στελέχη γερμανικών εταιριών, παρόλο που η δική του εταιρία δεν είναι γερμανική, μετά από παρέμβαση του γραφείου του Α. Σαμαρά. Ο Α. Σαμαράς καλείται να δώσει απαντήσεις και να μην κρυφτεί πίσω από τις θεωρίες του περί “σκευωρίας”.  Ο ίδιος, πάντως,  διαβεβαίωνε ότι ουδέποτε είχε ιδιαίτερες σχέσεις με τον κ. Φρουζή. Μήπως τώρα θυμάται κάτι παραπάνω;

Το δημοσίευμα της εφημερίδας Documento

Ένα βίντεο στο οποίο ο Κωνσταντίνος Φρουζής ενημερώνει τα υψηλόβαθμα στελέχη της Novartis το 2012 για την πολιτική του φαρμάκου που θεωρεί ότι θα επιλεγεί αποτελεί μέρος του υλικού που έχει συγκεντρώσει το FBI από μάρτυρες στην υπόθεση, αποκαλύπτει τις σχέσεις του αντιπροέδρου της πολυεθνικής φαρμακευτικής Κωνσταντίνου Φρουζή με την τότε κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά σύμφωνα με την εφημερίδα Documento.

Στο συγκεκριμένο βίντεο ο κ. Φρουζής αφού κάνει μια σύντομη ενημέρωση δέχεται ερωτήσεις από το κοινό. Μάλιστα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, στέλεχος της Novartis του ζητά να περιγράψει το κλίμα της συνάντησης κατά την επίσκεψη της Άγκελα Μέρκελ στην Αθήνα.

Πρόκειται για τη σύντομη επίσκεψή της στις 9 Οκτωβρίου του 2012 κατά την οποία συναντήθηκε στο Hilton με επιχειρηματίες και στελέχη που δραστηριοποιούνται σε γερμανικές εταιρείες στην Ελλάδα. Την εποχή εκείνη είχε κρατηθεί μυστικό ποιοι ήταν οι δώδεκα συνδαιτυμόνες της Γερμανίδας καγκελάριου τους οποίους τα MME αποκαλούσαν «το club των εκλεκτών».

Ο Φρουζής απαντά στην ερώτηση αποκαλύπτοντας πως με εξαίρεση τον Δημήτρη Δασκαλόπουλο που συμμετείχε ως εκπρόσωπος του ΣΕΒ, η Novartis ήταν η μοναδική μη γερμανική εταιρεία που συμμετείχε στη συνάντηση.

Η αποκάλυψη συνεχίζεται με τον Φρουζή να διαβεβαιώνει ότι η Novartis κλήθηκε με πρόσκληση από τον Αντώνη Σαμαρά. Δηλαδή ουσιαστικά παρακάμφθηκαν οι όροι και τα κριτήρια συμμετοχής και ο Φρουζής συμμετείχε στην ομάδα των εκλεκτών με διαμεσολάβηση του πρωθυπουργού.

Στο βίντεο ο Φρουζής ακούγεται να λέει συγκεκριμένα: «Πιο πολύ μας ενδιέφερε εμάς τουλάχιστον εμένα ότι ο Σαμαράς ήταν εκεί παρά η Μέρκελ. Η Μέρκελ έρχεται και φεύγει ποιος την ξαναβλέπει δεν με ενδιαφέρει και ιδιαίτερα. Σημαντικό επίσης είναι ότι η υγεία είναι ένας βασικός πυλώνας γι’ αυτό ήμασταν εκεί. Ήταν πολλοί άλλοι κλάδοι που δεν ήταν εκεί γιατί ήταν τέσσερις πέντε το σύνολο Που σημαίνει έχουμε saying λόγο ισχυρό. Εμείς δεν πήγαμε μόνοι μας μας καλέσανε μας κάλεσε και η κυβέρνηση το γραφείο του κ. Σαμαρά σε συνεννόηση βέβαια με τη κ. Μέρκελ».

documentonews.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί