Μαχαίρωσαν φύλακα στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου

Άγνωστοι δράστες μαχαίρωσαν τα ξημερώματα φύλακα στην Πανεπιστημιούπολη, στην περιοχή του Ζωγράφου. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ – ΜΠΕ από αστυνομικές πηγές, την ώρα εκείνη γινόταν μια εκδήλωση φοιτητών του Τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος.

Γύρω στις 2:00 τα ξημερώματα, άγνωστα άτομα προσπάθησαν να μπουν στον χώρο. Φύλακες της Πανεπιστημιούπολης τους εμπόδισαν να εισέλθουν και τότε κάποιος μαχαίρωσε τον έναν φύλακα, ενώ αμέσως μετά τα άγνωστα άτομα τράπηκαν σε φυγή. Ο φύλακας διακομίστηκε στον “Ερυθρό Σταυρό” για την παροχή πρώτων βοηθειών, ενώ, όπως διαπίστωσαν οι γιατροί, τα τραύματά του δεν ήταν σοβαρά.

Αστυνομικοί, που έσπευσαν στην περιοχή της Πανεπιστημιούπολης, προσήγαγαν 13 άτομα που εντόπισαν περιμετρικά του χώρου. Αργότερα, αφέθηκαν ελεύθερα τα 11, αφού δεν προέκυψε κάτι σε βάρος τους, ενώ συνελήφθησαν τα 2 άτομα, για κατοχή ναρκωτικών.

Λέκκας: Θα προασπίσουμε με κάθε μέσο την ασφάλεια στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

«Η σημερινή επιδρομή πολυμελούς ομάδας εγκληματικών στοιχείων στο Τμήμα Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος, στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου, με τον σοβαρό τραυματισμό υπαλλήλου και την καταστροφή εγκαταστάσεων μας προκαλούν θλίψη και αποτροπιασμό», δήλωσε ο καθηγητής Ευθύμης Λέκκας, προσθέτοντας ότι «αποτελεί έναν ακόμα κρίκο στην αλυσίδα των προσβολών της έννοιας του Ακαδημαϊκού Ασύλου που καταστρατηγεί τις ακαδημαϊκές ελευθερίες».

«Θα προασπίσουμε με κάθε μέσο την ασφάλεια των φοιτητών, των στελεχών και των καθηγητών, την εκπαιδευτική διαδικασία και την διεξαγωγή της έρευνας σύμφωνα με το ήθος, τις παραδόσεις και την ιστορία του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών», καταλήγει στη δήλωσή του ο κ. Λέκκας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί