Ο Β. Σαμαράκης και η “Μουσική Συντροφιά” του στις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις- Το πρόγραμμα μέχρι τη Δευτέρα

Με μία μουσικοποιητική βραδιά ξεκινούν οι Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Ηρακλείου. Πιο συγκεκριμένα την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου στις 21:00 στον Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου ο Βαγγέλης Σαμαράκης και η «Μουσική Συντροφιά» του προσκαλούν τους Ηρακλειώτες σε μια μουσικοποιητική βραδιά με τίτλο: «Μάλια, Μίλατος και Σίσι…».

Πρόκειται για μια σειρά από τραγούδια σε ποίηση – στίχους: Γιώργου Αγγελάκη, Νίκου Καββαδία, Χρήστου Καραγιάννη, Ελένης Μωυσιάδου, Gabriel Roskos, Βαγγέλη Σαμαράκη, Μυρσίνης Τραχανιά, Γιάννη Τσερεβελάκη, Μανούσου Φούμη. Μελοποίηση Ποιημάτων και Στίχων:  Βαγγέλης Σαμαράκης .

Τραγουδούν: Αριάδνη Καρέκου, Γιάννης Τζίνας, Μανώλης Πολυχρονάκης, Gabriel Roskos & Kristina Eisenlöffel

Μουσική Συντροφιά: Ελένη Δελιούση (βιολί) Γιάννης Γκόγκολος (μπουζούκι) Νίκος Μοσχονάς (ντραμς) Βαγγέλης Σαμαράκης (πιάνο) Συντονισμός προβολής: Μιχάλης Κλεισαρχάκης.

Στο μεταξύ συνεχίζονται οι εκδηλώσεις μέσα στο «Χριστουγεννιάτικο Κάστρο – Ταξίδι στην Χώρα των Ξωτικών». Αναλυτικά το πρόγραμμα από σήμερα μέχρι και τη Δευτέρα.

Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου

Μουσική επιμέλεια kiss fm 96,1.

18:00  Στο Σπίτι των Χρωμάτων: Διαδραστική ανάγνωση του παραμυθιού: «Πρόσεχε μην κολλήσεις – Μια ιστορία του Μάγου του Φλου» από τη συγγραφέα Ειρήνη Κώστογλου και τις Εκδόσεις «Ίτανος».

18:00 Στο Εργαστήρι του Άη Βασίλη: H Ραδιοφωνική εκπομπή του Family Radio 89,5 «H κυρία Σιντορέ και οι τρεις δοκιμασίες» με παιχνίδια, δώρα και εκπλήξεις, ζωντανά, με τη Μαρία Καριωτακη.

19:30 Κεντρική Σκηνή: Συναυλία με τους «Jace Enems» σε ξένες και ελληνικές ποπ, ροκ και ροκ εν ρολ διασκευές!

Σάββατο 8 Δεκεμβρίου:

Μουσική επιμέλεια kiss fm 96,1.

13:00 Κεντρική Σκηνή: Zumba kids με τη Σύλβια Καζαντζιάν: χορός και μάθημα zumba για παιδιά.

12:00-14:00 Χριστουγεννιάτικα Ξύλινα Παζλ … στο Εργαστήρι της Σχολικής Μελέτης!

17:30 Στα «Kαλούδια του Κάστρου»: Η Ελένη Καραντινάκη μαζί με μικρούς και μεγάλους φτιάχνει κρητικά λουκούμια κουμπανάκια!

 18:00 Κεντρική Σκηνή: Θέατρο Σκιών: «Ο Μεγαλέξανδρος και το καταραμένο φίδι» με τον Χρήστο Συρμακέζη και τον Παναγιώτη Ιωαννίδη.

20:00 Τραγούδι και χορός με ελληνική μουσική και την ορχήστρα του Κώστα Παπαδάκη. Πνευστά: Γιάννης Σηφάκης, κιθάρα/τραγούδι: Αριστείδης Αρχαύλης, τραγούδι:  Γεωργία Μαυρογιαννάκη.

 

Κυριακή 9 Δεκεμβρίου:

Μουσική επιμέλεια musicclub105,8 fm.

10:00 Σκάκι σιμουλτανέ με τον Χάρη Μαμουλάκη και τον Σκακιστικό Όμιλο Ηρακλείου. Ο Αντιδήμαρχος Ανακύκλωσης & Καθαριότητας Ηρακλείου και Πρόεδρος του Ε.Σ.Δ.Α.Κ. Χάρης Μαμουλάκης, παίζει σκάκι αντιμετωπίζοντας ταυτόχρονα 12 αθλητές από τον Σκακιστικό Όμιλο Ηρακλείου σε μια εκδήλωση – γιορτή για το Ηρακλειώτικο σκάκι!

11:00-14:00 Στο «Εργαστήρι του Άη Βασίλη»: «Μαθαίνοντας το οικολογικό αποτύπωμα» με την ομάδα του Heraklion Eco Voice ενώ οι «πράσινοι» φύλακες θα περιφρουρούν το «Χριστουγεννιάτικο Κάστρο»…

11:00 Στα «Καλούδια του Κάστρου» : Ο  Σύλλογος Γυναικών Οροπεδίου Λασιθίου «ΡΕΑ» φτιάχνει μυρωδάτη καρυδόπιτα.

11:30 Κεντρική Σκηνή: Μουσική παράσταση των Κουλτούρ Μουλτούρ.

14:00 Μάθημα χορού με το Ελληνικό Κέντρο Χορού και Παραστατικών Τεχνών «Τέχνη Χρω».

17:30 Κεντρική Σκηνή: Η Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Ηρακλείου παρουσιάζει κάλαντα από τον Πόντο και χορούς με παραδοσιακές φορεσιές.

 17:00-19:00 Χριστουγεννιάτικα Στολίδια. Το εργαστήρι της Σχολικής Μελέτης, φτιάχνει όμορφα χριστουγεννιάτικα στολίδια από πηλό.

19:00 Κεντρική Σκηνή: «Μια βραδιά με τα Μουσικά Σύνολα του Μουσικού σχολείου Ηρακλείου».

Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου:

Μουσική επιμέλεια kiss fm 96,1.

17:30 Στα «Καλούδια του Κάστρου»: Η Σχολή Παραδοσιακών Τεχνών «Κρείττονες» φτιάχνει μελομακάρονα, γλυκά και μιλά για την σημασία τους.

18:00 Κεντρική Σκηνή: «Η μιλόνγκα των Χριστουγέννων» -Tango Argentinο από τις χορευτικές ομάδες ΤANGONEON και ΧΟΠΚ.

20:30 Κεντρική Σκηνή: Χριστουγεννιάτικες Μελωδίες από την Φιλαρμονική Δήμου Ηρακλείου.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί