Βραβεύτηκαν αριστούχοι φοιτητές εις μνήμην του γιατρού Ιωάννη Γ. Χριστάκη

Με μεγάλη επιτυχία, σε μια βραδιά συγκινησιακά φορτισμένη, πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου στο  Πολιτιστικό και Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου, η εκδήλωση βράβευσης αριστούχων φοιτητών σε μια βραδιά τιμής και μνήμης αφιερωμένη  στον γιατρό Ιωάννη Γ. Χριστάκη. Την εκδήλωση διοργάνωσαν η Παγκρητική Ένωση Αμερικής  (PΑΑ) , το Κληροδότημα  της Παγκρητικής για το Πανεπιστήμιο της Κρήτης (ΠαΚ), το Πανεπιστημίο Κρήτης  και ο Σύλλογος Ηρακλείου «Φίλοι του Πανεπιστημίου  Κρήτης», υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης και του Δήμου Ηρακλείου.

Χαιρετισμό απηυθύναν ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού Κώστας Φασουλάκης,  η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Αριστέα Πλεύρη,  ο Πρόεδρος του Συλλόγου «Φίλοι του Πανεπιστημίου  Κρήτης» Νίκος Ματζαπετάκης και η Προέδρος του Κληροδοτήματος της Παγκρητικής Ένωσης Αμερικής Άννα Γιαννούλια η οποία μίλησε για τη ζωή και το έργο του σπουδαίου κρητικού ανθρωπιστή και επέδωσε τιμητική πλακέτα στον πρώην Πρόεδρο της Τοπικής Επιτροπής του Κληροδοτήματος της Παγκρητικής Ένωσης Αμερικής για τα ΑΕΙ της Κρήτης, κ. Μιχάλη Καραταράκη.

Μεταξύ των παρισταμένων ήταν και  ο γιος του Γιάννη Χριστάκη ο οποίος έκανε  σύντομη αλλά ενδεικτική της προσωπικότητας του πατέρα του, αναφορά.

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης, ήταν ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης, καθηγητής κ. Οδυσσέας – Ιωάννης Λ. Ζώρας ο οποίος  στην εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ομιλία του αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην αξία της βράβευσης της αριστείας,  στην εξέλιξη της ιατρικής γνώσης και στις νέες ανάγκες της ιατρικής εκπαίδευσης.

Στη συνέχεια έγινε η απονομή του «Βραβείου ιατρού Ιωάννη Γ. Χριστάκη» που έχει θεσπίσει από το 2001 η επιτροπή κληροδοτήματος της Παγκρητικής Ενώσεως Αμερικής, με στόχο να τιμήσει  τη μνήμη του Ιωάννου Χριστάκη και    να συμβάλει στην προσέλκυση υψηλού επιπέδου φοιτητών στα Ακαδημαϊκά Ιδρύματα της Κρήτης.

Το βραβείο απονέμεται στον καλύτερο νεοεισαγόμενο φοιτητή, ο οποίος αποφοίτησε από Λύκειο του Νομού Λασιθίου και εισήχθη με τον μεγαλύτερο αριθμό μορίων σε τμήμα του Πανεπιστημίου ή του Πολυτεχνείου Κρήτης. Είναι ετήσιο, δίδεται σε φοιτητές των δύο Ιδρυμάτων εναλλάξ και συνοδεύεται από χρηματικό ποσό 1500 δολαρίων, που προέρχεται από το εισόδημα εισφορών των μελών του Τμήματος Σικάγου και των περιχώρων, καθώς και φίλων του Ι. Χριστάκη από την Κρήτη και την Αμερική και από μια αναμνηστική Περγαμηνή.

Έτσι, φέτος το βραβείο απονεμήθηκε από το Κληροδότημα (ΠαΚ) της PAA στους φοιτητές:

Γεώργιο Χαμηλάκη, ο οποίος συγκέντρωσε 19240 μόρια στις εισαγωγικές εξετάσεις για την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης το έτος 2017 και Άννα Ατζαράκη, η οποία συγκέντρωσε 19200 μόρια στις εισαγωγικές εξετάσεις για την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης, το έτος 2018.

Οι παραπάνω φοιτητές πληρούν τις προϋποθέσεις, αφού αποφοίτησαν από Λύκεια του Νομού Λασιθίου, πέτυχαν την είσοδό τους στις Σχολές του Πανεπιστημίου Κρήτης με τα υψηλότερα μόρια και έχουν ήδη γραφτεί σε αυτές.

Η βραδιά έκλεισε μελωδικά υπό τους ήχους της  μουσικής από τους ταλαντούχους καλλιτέχνες: Γιώργο Τσαντάκη, Κλεάνθη Ατσαλάκη και  Κωστή Ατσαλάκη, που ενθουσίασαν το κοινό.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί