Το Θέατρο ΚΑΤΩ παρουσιάζει τον μονόλογο του Bernard-Marie Koltès «Η νύχτα μόλις πριν από τα δάση»

Το Θέατρο ΚΑΤΩ παρουσιάζει τον μονόλογο του Bernard-Marie Koltès «Η νύχτα μόλις πριν από τα δάση», την Παρασκευή 7/12 και κάθε Παρασκευη στις 21:15 στο Θέατρο ΚΑΤΩ (Θεοτοκοπούλου 28), με είσοδο ελεύθερη.

Ένα εργο για τη μοναξιά του μετανάστη , την ωμή βία του συστήματος που οδηγεί στο περιθώριο , την τραγικη μορφή ενός ήρωα που προσπαθεί να απεγκλωβιστεί απο τα δεσμά , ο καθρέφτης της κοινωνίας , η πολιτική της απαξίας και ο ταξικός έρωτας.

Ο Μπερνάρ-Μαρί Κολτές, ένας από τους πιο ιδιαίτερους και πολυπαιγμένους Γάλλους θεατρικούς συγγραφείς,Γεννήθηκε στο Μετζ το 1948. Γόνος μεσοαστικής οικογένειας, ανακαλύπτει για πρώτη φορά τη μαγεία του θεάτρου στα 20 του, όταν είδε την μεγάλη ηθοποιό Μαρί Καζαρέ στη «Μήδεια» στο Εθνικό Θέατρο του Στρασβούργου, που τον συγκλόνισε με την ερμηνεία της.

Έκτοτε αποφασίζει ν’ ασχοληθεί με το θέατρο και ν’ αφιερώσει τη ζωή του στη δραματική τέχνη.Το θέατρο του Κολτές, είναι μία συνεχής αναζήτηση μιας κάποιας επικοινωνίας των ανθρώπων.

Η γραφή του αιχμηρή, με γλώσσα σκληρή και συνάμα βαθιά ποιητική, εκφράζει το αδιέξοδο της ανθρώπινης ύπαρξης. Οι ήρωες του είναι βίαιοι ή (καλύτερα θα λέγαμε ότι) χρησιμοποιούν τη βία ως μέσο αναζήτησης της αγάπης. Καταφεύγουν στη βία επειδή έτσι τους έμαθαν, επειδή δεν μπορούν αλλιώς. Όμως το αίτημα να βρουν τον Άλλον και να συνδεθούν μαζί του, είναι πάντα εκεί, γεμάτο αγωνία.

Ένα απάνθρωπο σύστημα έχει αποφασίσει γι’ αυτούς, μια Μοίρα τραγική από την οποία παλεύουν να ξεφύγουν κινεί τα νήματα, όμως εκείνοι πάντα θέλουν να στραφούν στο φως, να αγαπήσουν και να αγαπηθούν. Γι’ αυτό ο Κολτές είναι ίσως ο πιο ρομαντικός πολιτικός συγγραφέας του σύγχρονου θεάτρου.

Σκηνοθεσία : Πάνος Ιωαννίδης

Ερμηνεία: Χρήστος Συρμακέζης

Σκηνογραφία: Σοφία Καρακάση

Παραγωγή : θέατρο ΚΑΤΩ

 

Παρασκευή 7/12 και κάθε Παρασκευη στις 21:15 στο Θέατρο ΚΑΤΩ

Θεοτοκοπούλου 28 τηλέφωνο κρατήσεων 6987107922

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ – ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑ        

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί