Συμφωνία 180 εκατ. ευρώ για τον όμιλο ΑΝΤ1

Στα επόμενα επιχειρηματικά του βήματα προχωρά ο όμιλος μέσων μαζικής ενημέρωσης και ψυχαγωγίας ΑΝΤ1, έπειτα από την πώληση των εταιρειών του στη Σερβία και το Μαυροβούνιο έναντι του ποσού των 180 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με πηγές από τον όμιλο, ο πρόεδρος του ΑΝΤ1 Θοδωρής Κυριακού περνά τον περισσότερο χρόνο του στο εξωτερικό, όπου δραστηριοποιείται επιχειρηματικά, προετοιμάζοντας τις επόμενες επενδύσεις σε Ουγγαρία, Λιθουανία, Ρωσία, Βουλγαρία, αλλά και σε δύο ακόμη επιχειρήσεις του χώρου των media στην Αμερική. Αυτήν τη στιγμή ο ΑΝΤ1 έχει παρουσία σε 20 χώρες σε Ευρώπη, Βόρεια Αμερική και Αυστραλία, απασχολώντας περισσότερους από 2.600 εργαζόμενους.

Θοδωρής Κυριακού, πρόεδρος του ομίλου ΑΝΤ1.

Το χαρτοφυλάκιο στη Σερβία περιλαμβάνει δύο κανάλια ελεύθερης λήψης, τα PRVA και Ο2TV, έξι συνδρομητικά κανάλια, τέσσερα websites και έναν ραδιοφωνικό σταθμό, ενώ στο Μαυροβούνιο περιλαμβάνει ένα κανάλι εθνικής εμβέλειας και έναν ραδιοφωνικό σταθμό. Ο ΑΝΤ1 εισήλθε στην αγορά της Σερβίας εξαγοράζοντας το κανάλι Fox Televizija Serbia του Ρούπερτ Μέρντοχ με μερίδιο αγοράς 4% αναπτύσσοντάς το σε κυρίαρχο media όμιλο της Σερβίας με ηγετικό μερίδιο αγοράς, επενδύοντας στην παραγωγή πρωτότυπου περιεχομένου υψηλής ποιότητας με περισσότερες από 4.000 ώρες τοπικού προγράμματος.

Ο κ. Κυριακού εξέφρασε την ικανοποίησή του αναφορικά με τη συμφωνία σε Σερβία και Μαυροβούνιο, τονίζοντας σχετικά: «Η δυναμική παρουσία μας σε αυτές τις χώρες όλα αυτά τα χρόνια και η επιτυχημένη συμφωνία για την πώληση των δικτύων μας αποδεικνύουν τη δυνατότητά μας να επενδύουμε σε ταχέως αναπτυσσόμενες αγορές εδραιώνοντας την παρουσία μας στην εγχώρια και διεθνή αγορά. Συνεχίζουμε να επενδύουμε διεθνώς σε νέες ευκαιρίες στον χώρο των media και παραγωγής περιεχομένου».

Υπενθυμίζεται ότι ο ΑΝΤ1 είναι ένας από τους δύο ενδιαφερόμενους για τη Forthnet, ΦΟΡΘ-0,89% στο πλαίσιο του διαγωνισμού για την πώλησή της από τις πιστώτριες τράπεζες. Στην παρούσα συγκυρία δεν είναι γνωστό πότε και αν η διαδικασία θα τελεσφορήσει. Όπως εκτιμάται και οι δύο υποψήφιοι (ο δεύτερος είναι οι Vodafone – Wind) στις δεσμευτικές προτάσεις τους ζητούν σημαντικό «κούρεμα» των υποχρεώσεων της Forthnet.

naftemporiki.gr

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί