Σταθάκης: Φιλοδοξούμε η συμφωνία για τον EastMed να υπογραφεί το 1ο τρίμηνο του 2019

Οι εργασίες των τεχνικών ομάδων για την διαμόρφωση του κειμένου της διακυβερνητικής συμφωνίας μεταξύ Ιταλίας, Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ αναμένεται να ολοκληρωθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα και φιλοδοξούμε η συμφωνία να υπογραφεί στο πρώτο τρίμηνο του 2019, δήλωσε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας της Ελλάδας Γιώργος Σταθάκης αναφορικά με τον EastMed.

Σε χαιρετισμό του τον οποίο διάβασε εκ μέρους του η Προϊστάμενη του Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Πρεσβείας της Ελλάδας στην Κύπρο Γιούλη Μπογιατζοπούλου, στο 6ο Ενεργειακό Συμπόσιο, στη Λευκωσία, ο κ. Σταθάκης ανέφερε ότι «ένα έργο στρατηγικής σημασία τόσο για την Ευρώπη όσο για την Ελλάδα και την Κύπρο και την ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου είναι ο αγωγός φυσικού αερίου EastMed».

Πρόσθεσε ότι «οι συζητήσεις μεταξύ των εμπλεκόμενων χωρών προκειμένου να προχωρήσει η υλοποίηση αυτού του εμβληματικού ενεργειακού έργου που ενώνει το Ισραήλ και την Κύπρο με την Ελλάδα και την υπόλοιπη Ευρώπη έχουν πλέον ωριμάσει».

Σύμφωνα με τον ίδιο «οι εργασίες των τεχνικών ομάδων για την διαμόρφωση του κειμένου της διακυβερνητικής συμφωνίας μεταξύ Ιταλίας, Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ αναμένεται να ολοκληρωθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα και φιλοδοξούμε η συμφωνία να υπογραφεί στο πρώτο τρίμηνο του 2019».

 

sigmalive.com

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί