Αλ. Τσίπρας από την Κάλυμνο: “Το δικό μας όραμα είναι μια Ελλάδα δίκαιη, μια Ελλάδα διαρκούς ανάπτυξης” (Βίντεο)

Την ακριτική Κάλυμνο επισκέπτεται ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, επικεφαλής κυβερνητικού κλιμακίου.

Σε βίντεο ο χαιρετισμός του πρωθυπουργού στα εγκαίνια της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Καλύμνου:

Μεγάλη η χαρά και η τιμή να βρίσκομαι στο νησί της Καλύμνου και ευχαριστώ για την θερμή υποδοχή δήλωσε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του στην Κάλυμνο στα εγκαίνια της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού.

“Αυτονόητο το αίτημα για την ίδρυση στης σχολής εδώ στην Κάλυμνο. Πριν από 12 μήνες δεσμεύτηκα να το κάνουμε πράξη” είπε ο Αλέξης Τσίπρας στο χαιρετισμό του τονίζοντας ότι η κυβέρνηση υλοποιεί σε χρόνο ρεκόρ ένα δίκαιο αίτημα των κατοίκων. “Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη”, “σήμερα είναι μέρα χαράς για όλους μας”

“Το δικό μας όραμα είναι μια Ελλάδα δίκαιη, μια Ελλάδα διαρκούς ανάπτυξης” αναφέρε μεταξύ άλλων υπογραμμίζοντας ότι στόχος είναι να κάνουμε την πατρίδα μας σημαντική και πάλι. “Μας αξίζει να στοχεύουμε ψηλά και θα συνεχίσουμε αυτό τον δύσκολο αγώνα”.

Στην επιδότηση καυσίμων, το μεταφορικό ισοδύναμο και έργα υποδομής για την Κάλυμνο αναφέρθηκε επίσης ο Πρωθυπουργός.

“Άμεσα το επόμενο διάστημα θα γίνει το ΧΥΤΥ στην Κάλυμνο και θα ενταχθεί στο ΕΣΠΑ, ένα έργο απαραίτητο στους κατοίκους καθώς και η επαναλειτουργία της ΔΟΥ Καλύμνου. Εμείς θέλουμε να κάνουμε πράξη την αντίληψή μας ότι δεν υπάρχουν πολίτες β’ κατηγορίας” εξγήγγειλε ο Πρωθυπουργός.

Χαιρέτισε ξεχωριστά τους νέους που θα φοιτούν στην Ακαδημία, ο Αλέξης Τσίπρας ευχόμενος “καλές θάλασσες”. 12 θέσεις μόνιμου προσωπικού και δυνατότητα πρόσληψης έκτακτου προσωπικού. Το σύνολο των σπουδαστών θα φτάσει τους 80 με δύο τμήματα πλοιάρχων ενώ υπάρχει όλος ο απαιτούμενος εξοπλισμός.

Ο πρωθυπουργός συναντήθηκε νωρίτερα με τον δήμαρχο Καλυμνίων Ιωάννη Γαλουζή και τους άλλους τοπικούς φορείς. Εκεί, εισαγωγικά, ο Αλ. Τσίπρας διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση βρίσκεται κοντά στους νησιώτες, που δίνουν τη «μάχη» της δικής τους καθημερινότητας. Εξάλλου, πρόσθεσε, μπορεί η χώρα να πέρασε από μια περιπέτεια, όμως τώρα είμαστε περισσότερο αισιόδοξοι.

Μαζί με τον πρωθυπουργό στην Κάλυμνο είναι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, ο υπουργός και αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κύριοι Κουβέλης και Σαντορινιός αντιστοίχως, ο τ. υπουργός Παναγιώτης Κουρουμπλής, βουλευτές κ.α.

Δήμαρχος Καλύμνου: Η ίδρυση της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού είναι ιστορικό γεγονός, το νησί μας και τα Δωδεκάνησα γιορτάζουν

«Είναι ένα ιστορικό γεγονός, μια μεγάλη μέρα, μια γιορτή του νησιού μας και της Δωδεκανήσου, τα εγκαίνια και η άμεση λειτουργία της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού, ιδιαίτερα όταν γίνονται από τον ίδιο τον πρωθυπουργό» τόνισε Στο Κόκκινο Ρόδου 103.7 και την Πόλυ Χατζημάρκου ο δήμαρχος Καλύμνου Γιάννης Γαλουζής.

Κατ. Μπρ., Αυγή, Left.gr

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί