Μεγαλείο ψυχής στο Ηράκλειο: Ο 17χρονος δίνει ζωή σε συνανθρώπους μας, μέσα από τον θάνατό του

Εγκεφαλικά νεκρός θεωρείται πλέον ο νεαρός που τραυματίστηκε σοβαρά στα μέσα του περασμένου μήνα σε τροχαίο στο Τσαλικάκι.

Δείτε: Ηράκλειο: Ανήλικος τραυματίστηκε σοβαρά σε τροχαίο

Ο άτυχος 17χρονος νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση, διασωληνωμένος, φέροντας σοβαρά τραύματα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου, μετά από τροχαίο με μοτοσικλέτα.

Κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, είχε χάσει τον έλεγχο της μηχανής του, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά στο κεφάλι.

Μετά από σχεδόν ένα μήνα που νοσηλεύεται στην εντατική του νοσοκομείου, οι γιατροί εκτιμούν ότι η κατάστασή του είναι μη αναστρέψιμη και θεωρείται πλέον εγκεφαλικά νεκρός, βυθίζοντας στην θλίψη τους δικούς του ανθρώπους που ήλπιζαν να τον ξαναδούν υγιή.

Ωστόσο, οι γονείς του φανέρωσαν το μεγαλείο ψυχής τους, αφού πήραν την γενναία και συνάμα δύσκολη απόφαση να δωρίσουν τα όργανα του παιδιού τους, μετά από πρόταση των γιατρών.

Οι γιατροί έχουν ήδη ενημερώσει τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων, ο οποίος θα ελέγξει αν τα όργανα του νεαρού είναι κατάλληλα για την διαδικασία, που αναμένεται να πραγματοποιηθεί αύριο.

 

 

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί