Στην βουλή οι επιπτώσεις στη λειτουργία του Βενιζελείου μετά την πυρκαγιά στα κτίρια του Παν. Κρήτης

Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας κατέθεσε σήμερα 4/12, ο βουλευτή; του ΚΚΕ, Μανώλης Συντυχάκης, σχετικά με τις επιπτώσεις στη λειτουργία των υπηρεσιών και των συνθηκών εργασίας σε υπηρεσίες του Βενιζέλειου νοσοκομείου από την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στα πρώην κτίρια του πανεπιστημίου Κρήτης στις 23/9.

Αναλυτικά στην ερώτηση αναφέρεται:

Έχουν περάσει πάνω 2 μήνες από την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στα πρώην κτήρια του πανεπιστημίου Κρήτης στη λεωφόρο Κνωσού όπου και στεγάζονταν αντί ενοικίου και υπηρεσίες του Βενιζέλειου Νοσοκομείου (γραφείο προσωπικού, προμηθειών, πληροφορικής, πρωτόκολλο, τεχνικές, αποθήκη υγειονομικού υλικού). Ως προσωρινή λύση η 7η ΔΥΠΕ μετέφερε κοντέινερ με σκοπό να αποκαταστήσει τη λειτουργία των υπηρεσιών που υπολειτουργούσαν για αρκετές μέρες μετά την πυρκαγιά.

Σήμερα οι εργαζόμενοι στις υπηρεσίες που καταστράφηκαν εργάζονται σε απαράδεκτες συνθήκες μέσα στα σαπισμένα κοντέινερ, στα οποία όταν βρέχει μπαίνουν νερά, δεν έχουν μόνωση ενώ υπάρχει και στενότητα χώρου. Ιδιαίτερο πρόβλημα προκύπτει κατά την μεταφορά του υγειονομικού υλικού από τα κοντέινερ στο νοσοκομείο όταν βρέχει με κίνδυνο αλλοιώσεις ή και καταστροφής των υλικών.

Επιπλέον, εδώ και 2 μήνες οι εργαζόμενοι βρίσκονται ανάμεσα στην 7η ΥΠΕ, την διοίκηση του νοσοκομείου και το Πανεπιστήμιο Κρήτης καθώς όπως προκύπτει το πρόβλημα της μη μετεγκατάστασης σε κατάλληλους χώρους οφείλεται και στο αυτοδιοίκητο του Πανεπιστήμιου, όπως προσχηματικά υποστηρίζει η 7η ΥΠΕ.

 

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός:

– Τι μέτρα θα πάρει ώστε να λειτουργήσουν προσωρινά οι υπηρεσίες σε κατάλληλες συνθήκες και άμεσα με κονδύλι του κρατικού προϋπολογισμού να εξασφαλιστούν κατάλληλοι μόνιμοι χώροι με προδιαγραφές που να καλύπτουν τις ανάγκες των υπηρεσιών του Βενιζελείου Νοσοκομείου.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί