Πετρόπουλος από το Ηράκλειο: Επιτάχυνση της απονομής των συντάξεων- Άμεση στελέχωση του ΕΦΚΑ

Στις προσπάθειες της κυβέρνησης για ανάταξη του ασφαλιστικού συστήματος της χώρας αναφέρθηκε σήμερα από το Ηράκλειο ο υφυπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Αλληλεγγύης Τάσος Πετρόπουλος.

Ο κ. Πετρόπουλος βρέθηκε στην πόλη στο πλαίσιο ημερίδας για το ασφαλιστικό, ενώ παράλληλα έδωσε το «παρών» σε εκδήλωση ενημέρωσης των υπαλλήλων του ασφαλιστικού φορέα για το νέο οργανόγραμμα και το νέο πληροφοριακό σύστημα του ΕΦΚΑ που διοργάνωσε η διοίκηση του παραρτήματος Ηρακλείου.

Ο υφυπουργός Εργασίας αναφέρθηκε στις προσπάθειες που κατέβαλε η κυβέρνηση για να μην υπάρξουν περικοπές στις συντάξεις λέγοντας χαρακτηριστικά.

« Έλεγα με απόλυτη βεβαιότητα ότι “δεν πρόκειται να γίνουν περικοπές διότι αυτά που έλεγε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ότι θα συμβούν ότι δηλαδή δεν θα επιτύχουμε τους στόχους, ήδη έχουν επιτευχθεί. Άρα δεν στέκει το επιχείρημα του ΔΝΤ, άρα, δεν θα κόψουμε τις συντάξεις”. Αυτό επιβεβαιώθηκε χθες στο Eurogroup, τελειώσαμε. Έναν ένα από τους εφιάλτες που όρθωναν πάνω από το κεφάλι των συμπολιτών μας δεν τους αφήσαμε να μείνουν», είπε χαρακτηριστικά.

Από το Ηράκλειο ο κ Πετρόπουλος αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην πορεία του ασφαλιστικού συστήματος της χώρας τα τελευταία χρόνια, ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στην επιτάχυνση των διαδικασιών για την απονομή των συντάξεων σε δικαιούχους.

«Είχαμε παραλάβει 168 χιλιάδες εκκρεμείς συντάξεις τον Ιανουάριο του 2015 και σήμερα έχουμε εκκρεμείς συντάξεις μόλις 42 χιλιάδες.

Άρα έχουμε παρουσιάσει σημαντική βελτίωση στη δουλειά και μιλάω μόνο για τον ιδιωτικό φορέα, δεν μιλάω για τους δημοσίους υπαλλήλους, δεν τους έχω στο δείγμα τους δημοσίους υπαλλήλους. Εκεί υπάρχει ένα ιδιαίτερο πρόβλημα που πρέπει να το διαχειριστούμε με μια καλύτερη οργάνωση. Προσλαμβάνουμε για ένα έτος 1.000 καταρτισμένα άτομα από τον Φεβρουάριο του 2019 και το οργανόγραμμα του ΕΦΚΑ θα δώσει τη δυνατότητα από άλλες υπηρεσίες δημόσιοι υπάλληλοι να έρθουν με το σύστημα της μετακίνησης».

Αναφερόμενος παράλληλα στον φορέα ασφάλισης των αγροτών υποστήριξε.

«Ειδικά για τους αγρότες υπήρξε μια παραπάνω δυσχέρεια της λειτουργίας διότι δημιουργήθηκε ο ΟΠΕΚΑ που είχε κυρίως υπαλλήλους του πρώην ΟΓΑ αλλά τα συστήματα που έχουμε οργανώσει γρήγορα θα δώσουν καλά αποτελέσματα και επιτάχυνση των εκκρεμοτήτων”.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί