Η Ελληνίδα της Κομισιόν που ανέλαβε να λύσει τον γόρδιο δεσμό στη διασύνδεση Κρήτης- Αττικής

Στη χώρα μας θα βρεθούν στο τέλος της εβδομάδας υπηρεσιακά στελέχη της Κομισιόν, τα οποία θα συνδυάσουν τη συμμετοχή τους στο συνέδριο «Athens Conference on European Energy Law and Policy» με επαφές που θα έχουν σχετικά με τη διασύνδεση Αττικής – Κρήτης.

Στην αντιπροσωπεία θα συμμετάσχει η Ελληνίδα Επιστήμη Οικονομοπούλου, στέλεχος της DG Energy της Κομισιόν και ειδικότερα της Διεύθυνσης για τα Έργα Κοινού Ενδιαφέροντος (PCI) θα έχει συναντήσεις με τους συνεργάτες του κ. Σταθάκη που ασχολούνται με το θέμα της μεγάλης διασύνδεσης της Κρήτης, η οποία ως γνωστόν αποτελεί σημείο τριβής ανάμεσα στις Βρυξέλλες και την Αθήνα.

Τις τελευταίες ημέρες έχει φτάσει στην Αθήνα νέα επιστολή της αρμόδιας διεύθυνσης της Κομισιόν, με την οποία καλείται και πάλι η ελληνική πλευρά, εντός σύντομης προθεσμίας, να τηρήσει τους όρους που έχει θέσει η Κομισιόν, δηλαδή να άρει την ανάθεση κατασκευής του έργου στην ariadne interconnection, την εταιρεία SPV του ΑΔΜΗΕ, ως προϋπόθεση για να μην απενταχθεί το έργο από το καθεστώς PCI.

Κύκλοι του ΥΠΕΝ, από την άλλη, δηλώνουν ότι όλες οι κινήσεις της ελληνικής πλευράς είναι απολύτως θεσμικές, εντός του PCI, και βασίζονται στα όσα έχουν συμφωνηθεί ανάμεσα στον ΑΔΜΗΕ και την εταιρεία EuroAsia Interconnector.

Η Επιστήμη Οικονομοπούλου σπούδασε Πολιτικός Μηχανικός στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και το Νομικά (Juris Doctor) στο Πανεπιστήμιο του Σίδνεϊ, ενώ παράλληλα έκανε LL.M. στο Δίκαιο της Ενέργειας στη Μεγάλη Βρετανία. Πριν από την ένταξη στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή τον Μάρτιο του 2017, εργάστηκε στον κλάδο της αγοράς και στα ενεργειακά τμήματα διεθνών οργανισμών όπως η ΕΤΑΑ και η Υπηρεσία Ενεργειακού Χάρτη.

Αυτή την περίοδο εργάζεται στη DG Energy Unit B1, στις Βρυξέλλες, για το τμήμα Networks and Regional Initiatives. Είναι υπεύθυνη για τον NS 1 East Electricity Corridor και αρμόδια αξιωματούχος για την Ελλάδα. Συμμετέχει, ακόμη, στην Πρωτοβουλία για τη συνδεσιμότητα και την ενίσχυση της συνεργασίας των χωρών της Κεντρικής και Νοτιοανατολικής Ευρώπης, στον τομέα του φυσικού αερίου (CESEC) – Η συγκεκριμένη Πρωτοβουλία που ξεκίνησε το 2015, στοχεύει στην ισχυροποίηση της αλληλεγγύης μεταξύ των μερών, στην ασφάλεια του εφοδιασμού φυσικού αερίου, καθώς και στην επίτευξη χαμηλότερων τιμών για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις- και είναι υπεύθυνη για την παρακολούθηση της διαδικασίας αδειοδότησης των Έργων Κοινού Ενδιαφέροντος (PCI).

Δείτε επίσης ενδεικτικά:

Διασύνδεση Κρήτης- Αττικής: Συνεχίζει να εκβιάζει η Κομισιόν υπέρ ιδιωτικής εταιρείας!- Απειλεί με απένταξη του έργου!

Μεγάλο καλώδιο Κρήτης: Πώς ο ΑΔΜΗΕ προχωρεί ξεπερνώντας την Κομισιόν και την “προστατευόμενη” εταιρεία της!

Για χάρη εταιρείας με ανύπαρκτα κεφάλαια μπλοκάρει το καλώδιο της Κρήτης η Κομισιόν!- Τί αποκαλύπτει στέλεχος του ΑΔΜΗΕ

Ο περίεργος ρόλος της Κομισιόν και η υπονόμευση της ενεργειακής διασύνδεσης Κρήτης-Αττικής

Πώς η Κομισιόν θέτει σε κίνδυνο την ενεργειακή επάρκεια της Κρήτης, υποστηρίζοντας ιδιωτικά συμφέροντα!- Η κόντρα με την ΡΑΕ

Η… ευχή της Κομισιόν για την ηλεκτρική διασύνδεση Κρήτη- Αττική

Σταθάκης: Δε θα αφήσουμε την Κρήτη χωρίς ρεύμα- Θα τα βρούμε με την Κομισιόν για το μεγάλο καλώδιο

Από νέες “εξετάσεις” στις Βρυξέλλες η μεγάλη διασύνδεση της Κρήτης

Παρέμβαση της ΡΑΕ για την μεγάλη διασύνδεση της Κρήτης – Τι ζητά από τους φορείς του έργου

Κατατέθηκε η περιβαλλοντική μελέτη για το καλώδιο Κρήτη- Αττική- Στις αρχές του 2019 ο διαγωνισμός

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί