Αμερικανικός πόλεμος κατασκοπείας των Ρώσων από την Κρήτη!- Οι πτήσεις που πιάνουν τα ραντάρ τις τελευταίες ημέρες (εικόνες)

Συνεχείς κατασκοπευτικές πτήσεις αμερικανικών αεροσκαφών που φτάνουν μέχρι τα ρωσικά σύνορα, καταγράφονται τις τελευταίες ημέρες από την Κρήτη! Οι πτήσεις των κατασκοπευτικών εντοπίζονται από ειδικές διεθνείς υπηρεσίες παρατήρησης και προκαλούν ήδη έντονες αντιδράσεις στη Ρωσία, καθώς θεωρούνται προσπάθεια εμπλοκής των ΗΠΑ στην κρίση με την Ουκρανία.

Σύμφωνα με τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης, τουλάχιστον 8 τέτοιες πτήσεις έγιναν τις τελευταίες ημέρες από τη Σούδα.

Μάλιστα χθες η υπηρεσία καταγραφής PlaneRadar εντόπισε 2 πτήσεις από την Κρήτη στη Ρωσία.

Όπως ανέφερε το PlaneRadar, δυο ηλεκτρονικά αναγνωριστικά αεροσκάφη Boeing RC-135V και Lockheed ЕР-3Е από τη Σούδα πέταξαν προς τη Μαύρη Θάλασσα.

Σύμφωνα με τη ρωσική εφημερίδα “Rossiyskaya Gazeta”, παρόμοιες αμερικανικές αεροπορικές πτήσεις είχαν γίνει στην Ουκρανία.

Στην πρώτη, αμερικανικό αεροπλάνο πέταξε πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα για να προσεγγίσει τα σύνορα της Ρωσίας. Σύμφωνα με τα στοιχεία της παρακολούθησης, το RC-135V απογειώθηκε το πρωί της Δευτέρας από την αεροπορική βάση της Σούδας και έκανε μια πτήση επτά ωρών μέσα σε επτά ώρες κατά μήκος της ακτής της περιοχής Κρασνοντάρ, στη νότια και νοτιο-δυτική ακτή της Κριμαίας, καθώς και κατά μήκος των στενών του Κερτς. Το αεροπλάνο πλησίαζε στη ρωσική ακτή σε απόσταση 40 χιλιομέτρων, ενώ ήταν σε θέση να διεξάγει αναγνωριστικά εκατοντάδες χιλιόμετρα στα βάθη της επικράτειας.

Προκειμένου να παραταθεί η πτήση, το αεροπλάνο ανεφοδιάστηκε στον αέρα, για το σκοπό αυτό εμφανίστηκε ένα KS-135 πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα.

Λίγες ώρες αργότερα στο πρώτο αναγνωριστικό αεροσκάφος συνέδραμε και το αεροσκάφος μεγάλης απόστασης EP-3E Aries II, το οποίο επίσης πέταξε από τη βάση στην Κρήτη.

Το δεύτερο αεροπλάνο που έκανε μια πεντάωρη πτήση στην ακτή, επέλεξε μια διαδρομή από τη δυτική ακτή της Κριμαίας προς το Κουμπάν. Αυτή ήταν η 11η πτήση αναγνωριστικού αεροσκάφους μετά το συμβάν στο στενό του Κερτς, σημειώνει η Interfax.

 

Δείτε τις εικόνες που κατέγραψε το PlaneRadar και το tweet του

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί