Συνάντηση για την προβολή της κρητική διατροφή στην Ιταλία

Συνάντηση με την επίτιμο Πρόξενο της Ελλάδας στη Μπολόνια Γεωργία Λαμπράκη είχε σήμερα ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Ευρωπαϊκών και Διεθνών Θεμάτων της Περιφέρειας Κρήτης Γιώργος Αλεξάκης, με αφορμή την επίσκεψη τηλεοπτικού παραγωγού της Rai 3 στην Κρήτη.

Συγκεκριμένα, ο σκηνοθέτης και τηλεοπτικός παραγωγός Campani Ginetto μαζί με την κα Λαμπράκη συζήτησαν με τον κ. Αλεξάκη για την επίσκεψή τους στην Κρήτη και την επιθυμία, να καταγράψουν μέσα από τηλεοπτική παραγωγή την κρητική διατροφή ως κομμάτι της ζωντανής παράδοσης του νησιού. Στο πλαίσιο αυτό αποτυπώνουν στις Περιφερειακές Ενότητες Λασιθίου, Ηρακλείου και Ρεθύμνου ανθρώπους που συμβάλλουν στην καθημερινή ανάδειξη της κρητικής διατροφής.

«Είναι μια πολύ θετική πρωτοβουλία της κας Λαμπράκη, η οποία ως επίτιμη Πρόξενος και με την παραίνεσή της στη Rai 3 να αφιερώσει τηλεοπτικό χρόνο για την κρητική διατροφή, μας δίνει μια σημαντική προβολή και ανάδειξη του κρητικού τρόπου διατροφής, σε μια χώρα που είναι η πιο διάσημη σε παγκόσμιο επίπεδο για την κουζίνα της. Όταν οι Ιταλοί, ερευνούν την κρητική κουζίνα, αυτό είναι πολύ θετικό για εμάς», δήλωσε ο κ. Αλεξάκης μετά τη συνάντηση.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί