ΚΕΕΛΠΝΟ: Εκατομμύρια σε φίλια ΜΜΕ- Το μέσο που πήρε το 50% των κονδυλίων και οι… χρυσές θερμικές κάμερες!

Προεκλογική χρηματοδότηση συγκεκριμένων ΜΜΕ με εκατομμύρια ευρώ το 2014 (με ένα μέσο να παίρνει το 50% της δαπάνης) αλλά και το 2012, εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ «πάρε νά ‘χεις» προς την εταιρεία της συζύγου Στουρνάρα, αγορές θερμικών καμερών σε τιμή πενταπλάσια της αγοράς και απόκτηση για κάθε μία ξεχωριστά του σχετικού λογισμικού αξίας δεκάδων χιλιάδων ευρώ, αλλά και οι προσλήψεις Άδωνι για τις οποίες «έδειξε μία εκπληκτική ετοιμότητα … φαίνεται ότι έχει επιστρατεύσει επιτελεία νομικών», περιλαμβάνονται στο τμήμα του πορίσματος για τα σκάνδαλα στην Υγεία που παρουσιάζεται αύριο, είπε ο πρόεδρος της εξεταστικής επιτροπής για τα σκάνδαλα στην Υγεία και βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ, Αντώνης Μπαλωμενάκης μιλώντας Στο Κόκκινο και τον Στάθη Σχινά.

Δείτε: Ο κατάλογος με τις 894 συμβάσεις του ΚΕΕΛΠΝΟ με (γνωστά, άγνωστα ή ανύπαρκτα) ΜΜΕ (έγγραφα

 

«Έδειξε μία εκπληκτική ετοιμότητα ο κ. Γεωργιάδης, φαίνεται ότι έχει επιστρατεύσει επιτελεία νομικών για να τον υπερασπιστούν. Δικαίωμά του είναι φυσικά, αλλά σε τελευταία ανάλυση αυτό καταδεικνύει και έναν φόβο, μία αγωνία ίσως, θα δούμε», είπε ο κ. Μπαλωμενάκης για τις απειλές μηνύσεων, αγωγών κτλ. από την πλευρά του πρώην υπουργού Υγείας και σημερινού αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας, υπό το φως και της ηθικής αυτουργίας που του αποδίδει το πόρισμα για το ΚΕΕΛΠΝΟ για τις 23 προσλήψεις.
Δείτε επίσης:Ολόκληρο το πόρισμα για τα σκάνδαλα του ΚΕΕΛΠΝΟ: Στη “σέντρα” Γεωργιάδης, Λοβέρδος, Αβραμόπουλος (έγγραφα)

«Λέει ο κ. Γεωργιάδης “μιλάτε για δισεκατομμύρια, αυτό βρήκατε;” … μάλιστα, αυτό βρήκαμε, τι έπρεπε, να το κρύψουμε;», αναρωτήθηκε χαρακτηριστικά σε άλλο σημείο της συνέντευξης ο κ. Μπαλωμενάκης.
«Χωρίς πολλά-πολλά, “πάρε νά ‘χεις”» για την εταιρεία της συζύγου Στουρνάρα και όχι μόνο
Για την σύζυγο του πρώην υπουργού Οικονομικών της ΝΔ Γιάννη Στουρνάρα και την προτροπή διερεύνησης ποινικών ευθυνών σχετικά με το κόστος των 582.000 ευρώ χωρίς διεθνή διαγωνισμό για το E-Health Forum 2014, ο κ. Μπαλωμενάκης διευκρίνισε ότι «αυτό είναι το σύνολο της δαπάνης (και αυτό αδικαιολόγητο)», αλλά παράλληλα τόνισε ότι «τα στοιχεία δείχνουν μία ακόμη χαριστική πράξη εκεί».
Εξειδικεύοντας σε άλλο σημείο για το E-Health ο κ. Μπαλωμενάκης σημείωσε ότι «είναι ένα τριήμερο προβολής  του προγράμματος e-Health της ΕΕ. Αυτό κατά πάγια πρακτική και δεσμευτικά από την ΕΕ διαχειρίζεται ένας ειδικά σχηματισμένος οργανισμός, που έχει την ευθύνη σε κάθε χώρα που έχει την προεδρία να κάνει την παρουσίαση της δράσης. Στην Ελλάδα, ενώ το πρώτο εξάμηνο του 2014 παίρναμε την προεδρία, στις 30 Δεκεμβρίου είχαμε απόφαση του τότε υπουργού, που είπε ότι “όχι, θα το αναλάβει το ΚΕΕΛΠΝΟ”, ούτε καν το υπουργείο, που είχε ιστοσελίδα για το E-Health».
«Αναλαμβάνει λοιπόν το ΚΕΕΛΠΝΟ, προφανώς με την πεποίθηση ότι δεν υπάρχει έλεγχος … και υποχρέωση αναθέσεως μέσω διεθνούς διαγωνισμού, ενώ λόγω ποσού έπρεπε. Σπάει αυτή την ανάθεση και δίνει -αν θυμάμαι καλά- 300.000 ευρώ περίπου στην εταιρεία της κ. Στουρνάρα … έκανε μία προβολή. Αντιλαμβάνεται κανείς πόσα χρήματα πρέπει να ξοδέψει για μία προβολή ορισμένων εκδηλώσεων … ασαφή πράγματα, τελείως φλου», είπε ο κ. Μπαλωμενάκης, προσθέτοντας ότι δόθηκαν και «200.000 ευρώ σε μία άλλη εταιρεία για μία ανάλογη» δράση. «Έγιναν χωρίς διαγωνισμό, χωρίς κριτήρια, διαφάνεια, χωρίς πολλά-πολλά. “Πάρε νά ‘χεις”».
Σε ένα συγκεκριμένο ΜΜΕ το 50% των κονδυλίων του ΚΕΕΛΝΠΟ το 2014
«Σε ένα ιδιαίτερο κεφάλαιο, αναδεικνύουμε την αδιαφάνεια που έγιναν οι κατανομές χρημάτων» σε ΜΜΕ του παραδοσιακού και ηλεκρονικού Τύπου την εξεταζόμενη περίοδο, είπε ο κ. Μπαλωμενάκης αναφερόμενος σε αυτό το τμήμα του πορίσματος. «Φύλλα και Μέσα προσκείμενα στην τότε κυβέρνηση, επώνυμα, λιγότερο επώνυμα ή και λιγότερο… υπαρκτά, ελάμβαναν την μερίδα του λέοντος» …. ήταν «τρομακτική» η διαφορά ανάμεσα στα ΜΜΕ που υποστήριζαν την τότε κυβέρνηση και σε άλλα ουδέτερα ή που δεν την υποστήριζαν, «τουλάχιστον εγώ δεν έχω δει κανένα».
«Αυτά γίνονταν με τρόπο που παραβίαζε την νομοθεσία. Αν θεωρηθεί αυτή σύμβαση έργου, επειδή το ΚΕΕΛΠΝΟ ούτως ή άλλως χρηματοδοτείται από το Δημόσιο, έπρεπε να ακολουθήσει κάποιους κανόνες. Αλλά, ακόμη κι αν δεν έπρεπε … όφειλε να τηρήσει γενικές αρχές διαφάνειας, ισότητας, ίσης κατανομής ποσών κτλ.».
Σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «μόνο το 2014 δόθηκαν αρκετά εκατομμύρια, σε προεκλογική χρονιά. Μόνο σε ένα Μέσο -θα ακουστεί αύριο- πήγε το 50%… τα περισσότερα χρήματα δόθηκαν το 2014, που ήταν προεκλογική χρονιά. Και το 2012 είχαμε μία αύξηση κονδυλίων, πάλι προεκλογική … δεν πρόκειται περί συμπτώσεως, προφανώς».
Για την ύπαρξη πολιτικών ευθυνών σε σχέση με την διασπάθιση δημόσιου χρήματος και ενίσχυσης συγκεκριμένων ΜΜΕ σε προεκλογικές περιόδους, ο κ. Μπαλωμενάκης είπε «σαφώς υπάρχουν. Είναι αδιανόητο να φανταστεί κανείς ότι η διοχέτευση χρημάτων δεν είναι πολιτική επηρεασμού, εύνοιας. Δεν μπορούσε παρά να είναι τουλάχιστον σε γνώση του εκάστοτε υπουργού. Το έχει παραδεχθεί ως μάρτυρας και ο τέως διευθυντής του ΚΕΕΛΠΝΟ … είπε ότι τα μείζονα, σοβαρά θέματα ήταν εν γνώσει του εκάστοτε υπουργού. Υπάρχουν καταθέσεις επιβεβαιωτικές του γεγονότος».
Πληρώθηκαν πενταπλάσια οι θερμικές κάμερες και αγοράστηκε λογισμικό για κάθε μία ξεχωριστά!
«Η αγορά των θερμικών καμερών έγινε με φοβερή και αδικαιολόγητη σπουδή και πολλαπλάσιο κόστος από αυτό που ετιμώντο στην τρέχουσα αγορά … υπάρχει ολόκληρη ιστορία: πώληση, μεταπώληση, ξανά μεταπώληση, από την μία εταιρεία στην άλλη, για να καταλήξει μία εταιρεία να πενταπλασιάσει το κόστος», συνέχισε ο κ. Μπαλωμενάκης.
Προσέθεσε μάλιστα ότι «το λογισμικό αυτών των καμερών ήταν ένα ξεχωριστό για κάθε κάμερα … να πληρώνουμε 37.000 ευρώ λογισμικό για κάθε κάμερα; … είναι πολλά τα εξωφρενικά».
«Δεν κάναμε κυνήγι μαγισσών», υπογράμμισε ο κ. Μπαλωμενάκης, «με πολλή ψυχραιμία και μεγάλη αντικειμενικότητα και προσοχή καταγράψαμε ό,τι βρήκαμε, ό,τι μας είπαν οι ίδιοι, όσα προέκυψαν από τις εκθέσεις των υπηρεσιών Ελέγχου … αργότερα της Εισαγγελίας που επελήφθη του μεγάλου σκανδάλου των παράνομων προσλήψεων».

 

Δείτε ακόμα:

ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έδιναν χρυσάφι σε ανύπαρκτες ιστοσελίδες!- Πώς πληρωνόταν το site ενός… οπωροπώλη!- Τα απίστευτα κονδύλια (έγγραφα)

Στο επίκεντρο η καταγγελία για παραποίηση εγγράφων στο ΚΕΕΛΠΝΟ

Πολάκης στην Εξεταστική: Αποκαλύφθηκε «μαύρη τρύπα» 225 εκατ. ευρώ στο ΚΕΕΛΠΝΟ (Βίντεο)

Η σύμβουλος, ο μπατζανάκης, οι φακές και οι… προσλήψεις!- Ο συντάκτης που είχε αποκαλέσει “σκύλο” τον Πολάκη και το χρήμα που έπαιρνε από τη Novartis (βίντεο)

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί