80 εκπαιδευτικοί της ΠΕ Λασιθίου στο σεμινάριο για την πολιτική προστασία στα σχολεία της Κρήτης

Με μεγάλη συμμετοχή εκπαιδευτικών εξελίχθηκε σήμερα στο 2ο Γυμνάσιο Αγίου Νικολάου το Πρόγραμμα ενημερωτικών ημερίδων για την πρόληψη των πυρκαγιών, αλλά και των έντονων καιρικών φαινομένων στα σχολεία της Κρήτης που έχει ετοιμάσει και υλοποιεί η Περιφέρεια Κρήτης.

80 εκπαιδευτικοί απ´ όλο το Λασίθι παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον το σεμινάριο όπου τόσο ο Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Γιάννης Τζανοκωστάκης, όσο και το στέλεχος Πολιτικής Προστασίας της ΠΕ Λασιθίου Νίκος Νικολαίδης παρουσίασαν το χάρτη ενεργειών που πρέπει να ακολουθείται σε έκτακτα γεγονότα και ειδικές συνθήκες. Παράλληλα τα στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κωνσταντίνος Χατζηδάκης και Αρτέμης Κοκολάκης παρουσίασαν τα δεδομένα πρόληψης και αντιμετώπισης φαινομένων πυρκαγιάς.

Στο σεμινάριο παραβρέθηκαν η Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου Πελαγία Πετράκη, οι αρμόδιοι Αντιπεριφερειάρχες Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Λεονταράκης και Εκπαίδευσης, κατάρτισης και Δια Βίου Μάθησης Γιάννης Παρασύρης και οι Διευθυντές Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μανόλης Μακράκης και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βασίλης Αϊβαλιώτης. Όπως τόνισαν οι Αντιπεριφερειάρχες, αποτελεί μια προσπάθεια που υλοποιείται υπό το γενικό τίτλο «Πολτική Προστασία στο χώρο του Σχολείου» και στην οποία οι Αντιπεριφέρειες Πολιτικής Προστασίας, Εκπαίδευσης, κατάρτισης και Δια Βίου Μάθησης και οι Αντιπεριφέρειες Ηρακλείου, Λασιθίου, Χανίων και Ρεθύμνου, μαζί με τις Πρωτοβάθμιες και Δευτεροβάθμιες Διευθύνσεις Εκπαίδευσης του νησιού, τις κατά τόπους Διοικήσεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, τον Ερυθρό Σταυρό και τον ΟΑΣΠ (Χανιά-Ρέθυμνο) προχωρούν στην υλοποίηση των ημερίδων σε όλη την Κρήτη, με στόχο να υπάρχει τεχνογνωσία για την αντιμετώπιση των προβλημάτων πολιτικής προστασίας.

Οι ημερίδες έχουν σχεδιαστεί σε συνεργασία με τις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες και τον Ερυθρό Σταυρό για το Ηράκλειο και το Λασίθι. 

Στη διάρκεια της ενημέρωσης επικεντρώθηκαν οι ομιλητές σε θέματα Σχεδιασμού εκτάκτων καταστάσεων, πρόληψης και αντιμετώπισης πυρκαγιών, έντονων καιρικών φαινομένων καθώς επίσης και σε θέματα αντιμετώπισης τραυματισμών και πρώτων βοηθειών. Ακολουθεί στις 5 Δεκεμβρίου στο Ηράκλειο αντίστοιχη εκδήλωση στο 28ο και 57ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου.

Οι ημερίδες στα Χανιά έχουν προγραμματιστεί για το τελευταίο δεκαήμερο του Ιανουαρίου και στο Ρέθυμνο στα μέσα Φεβρουαρίου.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί