Και τώρα η ομιλία Μητσοτάκη για τη μείωση του ΕΝΦΙΑ και τις άλλες κοινωνικές παροχές

………………………………………………………………………………………………..

………………………………………………………………………………………………..

………………………………………………………………………………………………..

Τί, δεν πήγε;

………………………………………………………………………………….

Και το σχόλιο από την “Αυγή” με τον τίτλο “Καλά κάνει και κρύβεται”

Ο Κ. Μητσοτάκης επέλεξε και χθες να απουσιάζει από τη Βουλή, όπου ψηφίστηκαν άλλες τρεις τροπολογίες με μέτρα ελάφρυνσης. Το κόμμα του, ωστόσο, σύρθηκε στην ψήφιση και αυτών των μέτρων, τα οποία, όταν εξαγγέλθηκαν από τον Αλ. Τσίπρα στη ΔΕΘ, τα είχε καταγγείλει ως όργιο παροχολογίας.

Η Ν.Δ. δεν μπορεί να αποφύγει τη θετική ψήφο σε μέτρα που η ίδια έχει καταγγείλει, γιατί το πολιτικό κόστος που θα αντιμετωπίσει θα είναι πολύ σοβαρό. Έτσι περιορίζεται στην υποβάθμισή τους, με τη βοήθεια των ΜΜΕ και των ιστοσελίδων που την υποστηρίζουν.

Πριν μερικές μέρες, όταν στη Βουλή ψηφιζόταν η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, ο Κ. Μητσοτάκης επέλεξε να περιοδεύσει στην Κυψέλη. Άνθρωποι που υποτίθεται ότι εκπροσωπούν στοχευμένες κοινωνικές κατηγορίες, όπως ο κύριος με το σκυλάκι και η κυρία με το μωρό στο καρότσι, επιλέχθηκαν για να του εκφράσουν τον δήθεν αυθόρμητο ενθουσιασμό τους, σε μια επιχείρηση που εξελίχθηκε σε επικοινωνιακό Βατερλώ.

Χθες ο Κ. Μητσοτάκης δεν έκανε ούτε καν αυτό. Προτίμησε να εξαφανιστεί από τη δημοσιότητα – όπως είχε υποδείξει προσφάτως η ιστοσελίδα in.gr, συμφερόντων Β. Μαρινάκη.

Την ίδια στιγμή, το στρατηγικό αδιέξοδο της Ν.Δ. γίνεται ολοένα και πιο εμφανές. Ο Μ. Βορίδης, ο Άδ. Γεωργιάδης και η ΔΑΚΕ εκπαιδευτικών σύρουν το κόμμα πίσω από τη φασιστική καμπάνια στα σχολεία, που διεξάγεται υπό το σύνθημα “Η Δημοκρατία ξεπουλά τη Μακεδονία”. Και, πολύ ορθά, η καραμανλική πτέρυγα του κόμματος αντιδρά στο καπέλωμα από τους ακροδεξιούς αλεξιπτωτιστές, υπενθυμίζοντας τη γραμμή του 2008.

Στρατηγικό αδιέξοδο και εσωκομματικές αντιθέσεις που οξύνονται. Καλά κάνει ο Κ. Μητσοτάκης και κρύβεται.

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί