Απίστευτο περιστατικό: Πιλότος αποκοιμήθηκε στο πηδάλιο και προσπέρασε τον προορισμό του!

Ένας πιλότος αποκοιμήθηκε στο πηδάλιο, με αποτέλεσμα το αεροσκάφος του να ξεπεράσει τον προορισμό του κατά 46 χιλιόμετρα, σύμφωνα με την υπηρεσία εναέριας ασφάλειας της Αυστραλίας.

Για καλή του τύχη, ο πιλότος ξύπνησε πριν τελειώσουν τα καύσιμά και προσγειώθηκε με ασφάλεια.

Το περιστατικό συνέβη στις 8 Νοεμβρίου και ο πιλότος ήταν το μοναδικό άτομο στην πτήση από το Ντέβονπορτ προς το Κινγκ Άιλαντ της Τασμανίας.

Το Γραφείο Ασφάλειας Μεταφορών της Αυστραλίας (ATSB) ερευνά το συμβάν.

Το αεροσκάφος τύπου Piper PA-31 των αερογραμμών Vortex Air ήταν προγραμματισμένο να προσγειωθεί στον προορισμό του στις 7:15 μ.μ (τοπική ώρα) μετά από ταξίδι 240 χιλιομέτρων.

«Κατά την διάρκεια της πτήσης, ο πιλότος αποκοιμήθηκε και το αεροσκάφος ξεπέρασε το Κινγκ Άιλαντ κατά 46 χιλιόμετρα», επιβεβαίωσε η ATSB.

O ειδικός σε ζητήματα εναέριας κυκλοφορίας, Νέιλ Χάνσφορντ, δήλωσε στο ABC πως η Αυστραλία έχει ιδιαίτερα αυστηρούς κανόνες σχετικά με την κόπωση των πιλότων. «Δεν είναι δυνατόν να αναλαμβάνει οποιοσδήποτε αυτό το δρομολόγιο κουρασμένος».

Στην ιστοσελίδα τους, οι αερογραμμές Vortex Air διαφημίζουν πτήσεις charter σε ολόκληρη την Αυστραλία, για επιχειρήσεις, ομάδες και τουρίστες.

H ATSB θα έρθει σύντομα σε επαφή με τον πιλότο, υποβάλλοντάς του μία σειρά ερωτήσεων ώστε να προσδιοριστούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες αποκοιμήθηκε στο πιλοτήριο.

Η έρευνα για το συμβάν αναμένεται να ολοκληρωθεί στις αρχές του επόμενου έτους, οπότε και θα δημοσιευθεί η σχετική έκθεση.

  lifo.gr, με πληροφορίες από BBC και ABC 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί